-->

Om Kos & Familjehotellet Mikri Poli

Funderar ni på att resa till Kos och familjehotellet Mikri Poli, läs då denna korta men opartiska recension först! ;)

Pooler-Mikri-Poli

Vattenland-Mikri-Poli-Kos

Hav-Strand-Mikri-Poli

Bad / Pooler / Strand [FFF]

Vi hoppar direkt till (?) poolerna eller i vårt fall "poolen" eftersom den stora vuxenpoolen var en rejält avlång och djup sak där alla i vårt gäng badade. Eftersom vi åkte till Kos i September (lågsäsong) så hade varje badare mycket utrymme och som vuxen kunde man lugnt simträna utan att bli påhoppad av kids.

Barnpoolsområdet (som vi inte längre använder alls) var väl tilltagen och byggd separat vilket var bra för alla.

Ett vattenland fanns 50 meter bort och dit kunde man gå så ofta man ville. Tre snabba rutschkanor (som man lätt slog svanskotan i när man landade i poolen) samt en snabb och rolig "toalett". 120 cm och simkunnig var kravet för att få åka själv och två badvakter satt där under hela tiden vilket var ovanligt många för en såpass liten anläggning tyckte jag.

Havet/Stranden låg kanske 50 meter bort från poolen och stranden var badvänlig med solstolar som inte kostade extra. Enda minuset här var att man var tvungen att korsa en trafikerad väg för att komma till beachen så barnen fick absolut INTE gå själv. Vattnet var oftast klart och gillade man att dyka lite så hittade man roliga fiskar på botten som nästan gick att fånga med handen.

Summa summarum så får badet i sin helhet toppbetyget FFF eftersom det fanns nåt för alla på bra avstånd.

Flygtid-Arlanda-KOS

Busstransfer-Kos-Flygplats-Mikri-Poli

Flyg / Transfer [FFF]

En kort flygresa (~3h) och en kort transfer ger tummen upp när man reser med barn. Avståndet Hotell - Flygplats var nästan gångavstånd så bussturen tog bara 10 min (när den gick direkt, på ditvägen lämnade vi folk på ett annat hotell och då tog det 30 min totalt) men planen flög inte över hotellet och störde således inte alls.

Mat-Buffe-Mikri-Poli-Kos

Mat / Dryck / All-Inclusive [FF]

Tyckte maten, drickan och buffén höll godkänd kvalité för både vuxna och barn. Barer fanns det två av och båda hade trevlig personal samt att fika och snacks (toast + burgare) höll bra nivå.

Fika-KOS-Stad

KOS-Stad-Regn-September

Flyktingar-KOS-Stad

Kos Stad - Shopping/Flyktingar

Med hyrbil (rekommenderas! Slingriga bergsvägar var en HIT!) tog man sig in till Kos-stad på 25-30 minuter och vi lyckades pricka in citybesöket på veckans ös-regn-dag så ur sol-badsynpunkt så var det helt rätt dag men blöta blev vi.

Men vi hann ändå med det vi skulle tror jag. Lite shopping, lunch, fika och så en tur till hamnen för att se hur flyktingarna hade det. Kvinnor och barn hade fått komma in på ett oanvänt hotell medan de flesta männen sov i tält längst kajen. Överallt i hamnen låg bråte från sänkta flyktbåtar och flytvästar.

Grabbarnas mor hade samlat in pengar här hemma i Sverige och höll under semestern kontakt med en lokal hjälporganisation som en dag fick en stor säck med förnödenheter som hon köpte lokalt i Kardamena (saker som de efterfrågade och behövde just nu).

Mikri-Poli-Biljard

Trappor-Mikri-Poli-KOS

Aktiviteter / Hotellet [FF]

Biljard (3€/h) och pingis (gratis) var våra vanligaste aktiviteter när vi inte åt eller badade.

Kvällsshowerna höll inte speciellt hög klass och var mest inriktade mot tyskar och rika turister från Öst. Vi Svenskar stod nog för mindre än 25% av alla hotellgäster.

Ville man träna på sin semester kunde man vara med på en av de många dagliga sportaktiviteterna eller springa i trappor som jag testade en dag, 10 vändor upp och ner för den längsta trappan.

Vädret-Kos-September

Summering Kos / Mikri Poli [FF]

Kos är värmemässigt perfekt att åka till i September. Vi hade ovanligt otur med vädret men fick ändå bara åska och regn EN dag trots att prognosen sa att det skulle regna och åska TRE dagar. När det regnar och åskar slås dock det mesta ut på dessa medelhavsöar då de inte är byggda för att klara oväder, jag tänker på fall, el-kapsling och diken etc.

Lagom lång flygresa till Kos, lagom varmt i September (läs stekhet Svensk sommardag), helt OK mat på hotellet, kul ö att hyra bil på, helt ok priser på det mesta och det enda som egentligen ligger på stora minusposten var nog tillgången av Wi-Fi/Internet. Hotellet skulle ha ett gratis Wi-Fi i receptionen men det var trots lågsäsong överutnyttjat och de hänvisade till ett betal-internet för 40€/vecka som inte heller fungerade så värst bra (30 min/dag var gratis på det).

Du hittar fler liknande inlägg i arkivet under taggen #Resor.

0 Besökare har kommenterat :