-->

Byta Träfönster Mot Helaluminiumfönster?

En kollega i “Norrland” som jag pratar med varje dag byter fönster på sitt hus just nu och trots att det låter lite kallt med öppna gluggar varje dag så är nya fönster som "pricken över i" på ett annars renoverat hus så man får huttra lite på vägen dit.

Underhålla-Träfönster-Färg-Kitt

Skrapa-Rak-Fog-Måla-Fönsterkarmar

Treglasfönster i Trä från 1990

Våra treglasfönster i trä från 1990 skulle behöva mer underhåll än det lilla jag hunnit med (ovan ser ni bilder senaste målningen).

Finns liksom inga genvägar när träfönster börjar tappa "kittet" och karmarna spricka. Grannen tog ner ett fönster i taget, slipade bort all färg, kittade och målade om med flera lager fönsterfärg. Deras ser nu ut som nya men jag har snöat in lite på att istället byta ut rutorna helt mot helaluminiumfönster.

Slippa framtida underhåll, slippa dagens jobbiga "spröjs" mitt i rutan och samtidigt ersätta en del av fönstren mot fasta (för att spara ett par kronor).

AluminiumFönster


aluminiumfonster-royalOvan två bilder är lånade från siten kronfonster.se

Hel-Alu-Fönster Med Bra Isolering

Numera finns i princip helt underhållsfria helaluminiumfönster som har godkända isoleringsvärden så det är bara det högre priset som talar emot dem (eller kommer du på nåt mer?).

Men hur skulle dessa modernare fönster passa rent estetiskt i ett gammalt parhus och får man ens byta fönster utan bygglov?

Jag ska höra med kommunen kring bygglovet och jämföra vad ett totalbyte skulle gå på inklusive ny ytterdörr, kan bli nåt av detta svammel till slut..

Fler liknande blogginlägg finns arkiverade under taggen #Fasad.

0 Besökare har kommenterat :