Test: Dremel 3000

Om du är lite som jag, en hemmafixare som pular med diverse olika saker så kanske du någon gång har haft en liten Dremel i handen?

Jag fick en av de första "Dremlarna" av farsan i julklapp för massa år sedan och använde den då för att meka och laga min radiostyrda metanolbil med. Därefter har jag tagit en 30 år lång Dremel-paus, fram tills nu.

Dremel-3000-Väska

Rejäl Förvaringsväska

I kartongen ligger en förvaringsväska i hårdplast där även glasögon, tillbehör och lite annat får plats.

Vägghållare-Dremel-3000

Dremel 3000 Vägghållare

Använder man sin Dremel 3000 ofta kanske man vill ha den snabbt tillgänglig och därför följer det med en smidig vägghållare.

Dremel-Böjbar-Förlängning

Böjbar Mjuk Förlängningsarm

När man gör precisionsarbeten så rekommenderar jag att man hänger upp sin Dremel 3000 i sin krok och ansluter denna förlängare som liksom har som en penna i änden. Du slipper då vibrationer och får en helt annan kontroll.

Dremel-Tillbehör

Låda Med Dremel-tillbehör Ingår

Det följer med ett litet startkit med kapskivor, slipsten och lite olika poleringskuddar samt sliprullar. På min gamla minns jag att dessa kapskivor gick av direkt men det upplevde jag inte när jag testade denna nyare produkt, bra mycket bättre hållbarhet och jag lyckades inte förstöra en enda.

Fräsa-Trä-Dremel

Dremel-Stift för Fräsarbeten

Ett av de roligaste tillbehören tycker jag var den runda metallbollen man kunde fräsa trä, mjukare metaller och glas med.

Märka barnens innebandyklubbor så att namnet inte kan "suddas" bort lika enkelt?

Summering av Dremel 3000

Dremel 3000 och dess tillbehör spelar i en helt annan division än den gamla modellen jag hade för 30 år sedan. Den böjbara armen ger dessutom grym komfort och precision samt att kvalitén i både maskin och tillbehör har höjts väsentligt genom åren.

Håller du på med precisionsarbeten i plast, trä eller metall eller kanske glas så är en Dremel 3000 ett riktigt bra köp.

Läs gärna fler liknande inlägg i mitt arkiv under taggen #Verktyg.

0 Besökare har kommenterat :

 
-->