-->

Tillverkar Egna Långa & Smala Fönsterbrädor

I nya köket (läs mer: #Kök) har vi en hel vägg med fönster (ok inget jätteovanligt) samtidigt som de nya stora kökslådorna dras ut bara 15 cm från fönstret så där får ingen normal-djup fönsterbräda plats.

Smalare-Fönsterbrädor

12 cm Djupa Fönsterbänkar

Faktum är att vi haft lite skralt med fönsterbänkar i något rum men när killarnas rum nyligen gjorts i ordning (läs mer: #Pojkrum) har de senaste två fått normaldjupa fönsterbrädor.

Tillverka-Smala-Fönsterbrädor-Klyv-Hyllplan

Betalade För Klyvning av Hyllplan

Ett långt hyllplan räckte på längden till köksfönstret och genom att betala en tia för klyvning så fick jag den i rätt djup direkt och med ett perfekt snitt dessutom som kunde vändas mot fönstret

Det 25 cm djupa hyllplanet klyvdes så att ena delen blev 12 cm och den andra lite mer.

Konsol-Fönsterbräda

Kapade Fönsterbänkskonsoler

Återanvände gamla fönsterbänkskonsoler men kapade av dem med en vinkelslip 3-4 cm så att de passade de nya grundare fönsterbänkarna.

Masonit-Klippa-Plåtsax

Finjustera-Fönsterbrädor

Skruva-Fast-Fönsterbräda

Justera In Fönsterbrädor

I köket lyckades jag borra några av hålen lite snett men genom lite trolleri (läs fusk) med bitar av masonitskiva så blev det rakt på alla ledder till slut.

Genom att dra i en lagom lång montageskruv i varje konsol så binder man ihop hela klabbet till en stabil enhet.

12-13cm-Djupa-Fönsterbrädor-blomkruka

LED-Julstakar-Andra-Advent-2015

Klart För Krukor & Ljusstakar

När detta publiceras har vi precis fått upp lite adventsljusstakar och alla rum på övervåningen har nu samma "LED-ljusstake" så att det utifrån åtminstone ser lugnt och harmoniskt ut..

0 Besökare har kommenterat :