-->

7-Sitsbilar Som Ej Klarar 7 Vuxna Borde Heta 5+2

Många barnfamiljer har kompakta 7-sitsiga minibussar precis som vi och de flesta är nog som vi nöjda över extrasätenas funktion längst bak - Att ibland kunna fälla upp dem och ta med ett par kompisar till barnen eller ett par vuxna och då sätta två större barn bak direkt på sätet. Länk till arkivet för vår minibuss #CrossTouran.

Äkta 7-Sits mot 5+2 Nödsäten

Trots att jag tokgillar dessa kompakta och praktiska 7-sitsbilar så skulle jag ändå vilja att endast 7-sitsiga bilar som verkligen klarar att dagligen frakta 7st vuxna på 190cm/100kg fick certifieringen "7-sits".

Varför det? Jo, för att vi konsumenter lättare ska kunna jämföra och hitta den modell man behöver.

Caravelle-Lång-Hjulbas-Stepside
Bilden ovan visar en VW Caravelle

VW-Multivan-Fikabord
Bilden ovan visar en VW Multivan

7-Säten-Seat-Alhambra
Bilden ovan visar en Seat Alhambra

7-Sitsiga-Ford-Galaxy
Bilden ovan visar en Ford Galaxy

Ovan ser ni ett par av de större minibussar som jag testat och bloggat om genom åren.

Skulle dessa klara FixarFarsans 7-sits certifiering?

Ja, de översta två skulle göra det galant och de två nedre skulle eventuellt också göra det lite beroende på hur hård man ska vara med smidighetskravet vid i och urstigning..

BMW-Gran-Tourer-7-sits-Får-Vuxna-PlatsBilden ovan: FixarFarsan invikt längst bak i en BMW Gran Tourer

Ovan ser ni en typisk 7-sitsig minibuss som borde heta 5+2 minibuss eftersom jag får vika upp knäna och inte får plats med huvudet.

5+2 Sitsbilar Inte Sämre

Även om vår egen minibuss skulle klassas om till en 5+2 Sitsig minibuss så skulle den inte bli sämre för det eftersom det är precis vad vi behöver - En kompakt lättkörd/lättparkerad bil som kan växla mellan 5 fullstora säten, 5 + 2 extrasäten eller ett stort lastutrymme som med lite vilja fraktar hem en 90-säng.

VW-Touran-vs-Caravelle-Transporter-LängdVW-Touran-vs-Caravelle-Transporter-HöjdVW-Touran-vs-Caravelle-Transporter-Bredd

Touran vs Transporter (Caravelle)

Update: Om man verkligen behöver sju säten för vuxna får man samtidigt mycket mer transportbilskänsla på köpet och en bil som drar mer soppa och är svårare att fickparkera i trånga garage. Ovan ser ni vår "lilla" Touran bredvid en Transporter (eller Caravelle som den heter i minibussutförande), bara som en ren jämförelse.

Det var allt jag ville säga om äkta och oäkta 7-sitsiga bilar idag, kommentera gärna inlägget med spontana tankar! Alltid kul!

Och vill du läsa mer om alla de 7-sitsiga (och 5+2) bilar jag testat genom åren, klicka då på denna bloggarkivlänk #Minibussar.

2 Besökare har kommenterat :
Lars sa...

Ha ha Touranen ser ut som en leksaksbil parkerad vid en Transporter!

FixarFarsan sa...

Ja, den ser nästan ut att kunna köra in bak på Transportern! :)