-->

Testar Billig Actionkamera (Denver ActionCam)

En komplett, vattentät och billig actionkamera med hållare för styre och hjälm för under 600:- låter väl helt klart intressant men blir det några filmer som går att titta på och vilka tillbehör får man?

Skal-Denver-Wifi-ActionCamDenver-ActionCam-Test

Märke: Denver HD 1080

Kameran är av märket "Denver" och första gången jag såg detta märke satt det på snorbilliga stereo och TV-apparater som såldes på en bensinmack.

Hållare-Styre-ActionCamFjärrkontroll-Denver-ActionkameraMinne-Actionkamera

Många tillbehör ingår

Det följer med tillbehör som fjärr, vattentätt undervattenshus och hållare för olika styren, en strap-on för att ha den på hjälmen och även ett sugproppsfäste för oss bilnördar.

Onekligen en imponerande samling tillbehör, till "märkeskameror" får man köpa de flesta fästena separat och blir då ruinerad.

Enda du måste köpa till denna kamera är ett litet minne.

Testar-Actionkamera-600KrWiFi-Billig-ActionCam

Handhavande och Bildkvalité

Att hantera kameran lär man sig rätt fort. En knapp startar och samma stoppar, fungerar med undervattenshuset monterat.

Filmfilerna hämtar man genom att starta kamerans Wifi, koppla upp sig mot det och tömma kameran eller så ansluter man USB kabeln och tankar över filmerna (MOV format).

Allt är lite plastigt och kvalitétskänslan är inte på topp men bättre än man kan förvänta sig i denna prisklass.

En sak som dock är rent omöjligt, det är att i mörker kunna läsa av den lilla LCD displayen som inte är bakgrundsbelyst och symbolerna kräver läsglasögon med förstoring x10. :)

Demofilm:

Ovan ser ni lite ihoplagda klipp, tyvärr har kameran legat mest i hans låda efter att han köpte den inför utlandsresan vi gjorde.

Summering av Denver ActionCam

Det står att den filmar i HD "1080" och den kanske gör det, men givetvis märks en klar skillnad mot filmer gjorda av andra 1080 kameror.

Men om man tror att en kamera för 600:- filmar lika fint som en kamera för minst det tredubbla så är man nog lite för blåögd.

Tycker ändå att filmerna blir bättre än jag förväntade mig. Kika gärna på demofilmen längre upp och bilda dig en egen uppfattning?

GoPro-Hero3

Jag Blev inspirerad att Köpa Egen

Jag blev själv lite sugen när jag satt och skrev detta inlägg och har precis fått hem en låda med min egen actionkamera. Den tänkte jag använda nästa gång det vankas #Biltester.

Är du lite foto/filmintresserad som jag är kanske du vill läsa fler liknande blogginlägg, du hittar dem under arkivtaggen #Film.

0 Besökare har kommenterat :