-->

Om Nya Star Wars Force Awakens & IMAX 3D

Nu har jag sett min allra första Star Wars episod på bio någinsin och samtidigt sett min första IMAX 3D rulle OCH premiärbesökt mall of scandinavia! Mycket intryck för en gubbe på en enda kväll! ;)

Om "Mall Of Scandinavia"

Köpcentrumet var stort men hade smala leder i parkeringsgaraget, cool takbelysning inne i delar av centrumet och "finare" restauranger än i andra centrum. Annars same same tycker jag förutom att de hade IMAX 3D och det tänkte jag gaffla lite om först.

Recension-Star-Wars-Force-Awakens-Ej-Spoiler

Om "IMAX 3D"

IMAX 3D salongen är stor och har verkligen perfekt lutning, rejält med plats (mitten av rad 9 rekommenderas!) i gångar och säten samt en grymt läcker curved duk (IMAX Dome) med 3D effekter och givetvis mycket ljud.

Vi hade platser på kanten men hoppade in 3-4 säten när de ändå stod tomma man jag tycker ändå att ljud/3D upplevelsen blir lite förstörd för alla som inte sitter helt i mitten.

Tyckte även att ljudet kunde varit lite mer runt om och basen kunde gott varit ett par snäpp mer. Ljudet rakt framifrån kunde däremot dragits ner ett par hack, lät stundtals lite "skramligt" men det kanske var just att ljudbilden inte blev optimal när man satt på kanten.

Om "The Force Awakens"

Ni som sett de tidigare Star Wars filmerna och inte direkt somnat eller stängt av, ni bör verkligen se nya episod VII The Force Awakens och boka gärna platser i mitten av rad 9 på en IMAX 3D biograf.

Jag skulle säga att Force Awakens är den bästa episoden av dem alla även om den på ett par ställen är lite klyschig och småtöntig. Ska dock inte hänga upp mig på små detaljer..

Old-Young-Han-Solo

Jag som är en STOR fan av Han solo och hans hårboll gillade att de två var med så mycket i filmen. Harrison Ford är en av tidernas bästa skådis, säg inte emot! ;)

Även Falken fick några hundra miljoner mer mil på mätaren och kanske en å annan parkeringsskada men jäklar va grymt att det skeppet kördes så hårt och så mycket i filmen!

star-wars-the-force-awakens

Lagom Dos av ALLT

Lagom dos nya karaktörer, perfekt mängd retro, lagom mycket ond god use the force mambo jambo, lagom mycket hopp mellan olika platser å planeter, lagom mycket 3D effekter.. Ja LAGOM mycket av allt tycker jag. De har t.om. fått in lite romantik, fast spänningen mellan Hans å Leia hade sjunkit en aning (230 till 110 volt?) och de nya karaktärerna fick inte riktigt igång något än, kanske kan Disney som numera producerar dessa nya episoder få till nåt i nästa?

Specialeffekter,tempo och action var också bra. Filmen startar lite långsamt för att sedan accelerera och däreftter hålla en hög nivå rakt igenom men mot slutet är det som att de börjar runda av och tänka på nästa film (kommer 2017-18?).. Ungefär som ett möte före lunch, folk vill avsluta för att magen tycker att lunch är mer intressant.

Att det kommer en till film känns verkligen med tanke på slutet men trots allt är The Force Awakens, speciellt på IMAX 3D en makalöst mäktig filmupplevelse men se för sjutton till att hamna runt mitten av rad 8-9 (gäller IMAX:en i Solna), då får du maximal 3D/ljudupplevelse!

Håller du med om ovan eller inte? Kommentera gärna och kika sedan lite i mitt bloggarkiv under taggen #Film.

0 Besökare har kommenterat :