Riktiga Män Fyller Spolarvätska UTAN Tratt?

En provocerande rubrik på inlägget eller hur? ;) Jag själv häller gärna med tratt OM jag har tillgång till en sådan eftersom jag inte gillar när det droppar en enda droppe spolarvätska ner i motorrummet.

Tratt-Hälla-Spolarvätska

Fylla På Spolarvätska UTAN Stänk

För jag hävdar att om man häller ur en full 4L dunk ute i kylan och mörkret så är det nästintill omöjligt att INTE stänka något alls utanför röret eller är det bara jag som tappat hålvanan helt? Det kan även var så att det bara är JAG i hela Svedala som bryr sig om det kommer en skvätt utanför?

Hursomhelst, att hälla ur en sån stor 4L dunk är lättast om du liksom häller åt sidan och försöker hålla dunkens mynning så lågt och nära påfyllningen som möjligt.. gammal skåpmat jag vet! ;)

Underhållsladda-Bilbatteri-Bensin-Dieselvärmare

Bensinvärmare Äter Batteri

Spolarvätska får man fylla på mest hela tiden just nu och det andra jag gjort ofta den senaste tiden är att fylla på med strömming!

Har laddat batteriet på vår #CrossTouran tre-fyra gånger nu i vinter eftersom vi kört bensinvärmaren flera gånger per dag utan att köra så långt.

Hur-Underhållsladdar-Man-Bilbatterir

Smidig Underhållsladdning

Att behöva öppna huven, lyfta på en plastkåpan över batteriet, koppla in klämmorna på +/- polerna och sedan stoppa in laddarens elsladd i väggutaget känns inte alls betungande även om man skulle behöva göra detta varje vecka för att få en väl fungerande bensinvärmare (kör du värmaren 1h och sedan kör bilen 1h efter ska du inte behöva underhållsladda bilens batteri alls).

Bensinvärmare är ett grymt tillval alltså om du vill ha en smidig och effektiv uppvärmning av din bil och inte vill eller kan ladda med el.

Läs gärna mer om vår här: Test Webasto Bensinvärmare (T91)

4 Besökare har kommenterat :
Kim Melander sa...

Håller helt med, brukar därför fylla på i anslutning till garaget så man kan använda tratten. I nödfall funkar dem mjuka trelitersdunkarna i mjukplast att sikta med utan tratt. //Kim m

FixarFarsan sa...

Varmt välkommen till trattklubben! :)

Magnus Liljeqvist sa...

Bryr mig inte om jag spiller men 4l dunkarna är ju omöjligt att hälla ur utan att spilla utan tratt iaf om dunken är full. Dom mjuka 3l påsarna älskar jag. Men inte dom som har öppningen mitt på som på en josförpackning utan det ska vara dom med smal pip på hörnet :) bättre för miljön och tar mindre plats när dom är tomma :)

FixarFarsan sa...

Har ni tankat spolarvätska via en sån där pump på macken någon gång? Verkar ju sjukt praktiskt men literpriset ska man nog inte titta på (när ÖoB säljer 4L färdigblandad för bara 25:-).