-->

Livet Som MarsvinsHerde

En granne längre upp på gatan tog hand om sonens hamster under sportlovet och nu var det dags att återgälda tjänsten genom att gå dit och mata deras två marsvin när de istället var uppe i Sälen.

Marsvin-Sällskapsdjur

Småspattiga och Avvaktande

Första dagen när vi kom dit var de väldigt avvaktande, nervösa och skuttade snabbt in i skydd när jag stack in handen för att lägga in lite ny hö och pinnar att gnaga på. Alltså inte alls som på ovan bild som jag tog sista dagen som marsvinsherde..

Marsvin-Grönsaker

Vad Äter Marsvin?

Ägarna hade ställt ett par exempeltallrikar i kylen så det var bara att kopiera dessa och skära upp grönsaker och broccoli. Förutom denna skål fick de även godis (färsk persilja) och nytt vatten varje dag, ett bättre liv kan man nog inte ha som marsvin..

Marsvin-Har-Personlighet

Långhårig-Brun-Hamster

Accepterad Efter 3-4 Dagar

Sista dagen stod de på bakbenen och pep när de hörde att jag och sonen var på väg och var då som två helt andra kreatur än dag1.

När man matar ena marsvinet med en bit persilja står den andra en bit bort å blänger avundsjukt. När skålen med grönsaker hade ställts i buren hämtade den gråa snabbt något att äta innan den bruna kom bufflande och "tog över" skålen som en sorts boss.

Mycket mer "kreatur" och även personlighet i dessa marsvin än hos sonens lilla hamster och jag måste erkänna att marsvin är lite mer husdjur än en liten hamster.. Fast hund är ju fortfarande the real thing när vi pratar husdjur! :)

Det var lite #VardagsSvammel det, hur ser det ut på kreaturs-fronten hos dig, har ni några husdjur?

1 Besökare har kommenterat :
Livet genom bilder sa...

Det finns inte mycket som slår ett marsvins söta pipande när de känner doften av något gott