-->

Uppvärmd Konstgräsplan - Uteträning Året Om!

Nu i helgen var det dubbelt innebandy och fotbollsspelande eftersom både vår P06:a OCH P08:a hade matcher i båda sporterna så det gick i ett. I Söndags morse brände vi ut till Åkersberga för en liten intensiv innebandycup t.ex. Inte hockeytidigt men tidigt ändå för att vara en Söndag! :)

Uppvärmd-Konstgräsplan-Grön-Fotbollsplan-Året-Om

Uppvärmning Av Konstgräsplan

Vi var några minuter tidiga och fast det var innebandy på schemat så fastnade jag för den fina konstgräsplanen utanför som såg så himla gräslurvig ut trots att det kommit lite snö under natten.

Haffade en personal i hallen och han berättade att den är uppvärmd året om. Det är tydligen "spillvärme" som tinar upp planen miljövänligt och det enda man behövde göra var att ploga av snön. Den enda uppvärmningskostnaden de har är elen till den cirkulationspump som flyttar runt spillvärmen i de rör som grävdes ner under plastgräset.

Hutlöst Dyrt Via Fjärrvärme

Vi har också en hemmaplan som är en konstgräsplan men där finns inget annat i närheten som kan "spilla" värma och tinar man en hel 11-mannakonstgräsplan med fjärrvärme kostar det tydligen i trakterna kring 2000:-/timmen! Blir mycket kaffe-med-bulle försäljning om vi ska få ihop till det varje vecka på vintern.. :)

Bygg-Fler-Innebandyhallar

Även Fina Inomhushallar

Åkersbergahallen som P08:an spelade sina matcher i hade även två stora innebandy/handbollsplaner och eftersom han precis börjat spela CUP:er så kördes det tre samtidiga 15 minuters matcher diagonalt över en stor plan.

Riktigt effektivt och från den grymma hellånga läktaren kunde man följa hans kämparglöd, farten, tekniken och inte minst den enorma energin (tänk om han skulle städa sitt rum med samma energi?).

Han var som en innebandymaskin, en maskin som inte slutade kuta även om matchtröjan satt som ett vått plåster över kroppen!

Arkiverar detta ihop med mina andra inlägg om #Innebandy.

1 Besökare har kommenterat :
Anonym sa...

Jättebra med spillvärme, här om veckan när det snöat klart skulle det plogas för fotbollsträning på em. Det trista i det hela var att man plogade mycket slarvigt och lämnade 3-4 cm snö kvar på hela planen, som trampades kompakt av ivriga unga pojkar som spelade match i 14 minus och snålblåst så det kändes som -16 , noga övervakade av av föräldrar så ingen skulle förfrysa ett öra eller nästipp eller dylikt. Resultatet av den dåliga snöröjningen är nu en 3-4 cm tjockt istäcke över stora delar av planen. 🤷🏽‍♂️. Vi har många elite idrottare i kommunen som använder det lilla utbudet av snö röjda ytor i kommunen så vi är i extremt behov av att det sköts på rätt sätt. Kommunens nya multihall är underbar, men svår att få till tider i under lov och vinter uppehållet.