-->

Om Trafiksyndare & Körkortsteori

Har under en tid samlat bilder/material till diverse blogginlägg om trafiken och olika trafiksynder och här kommer en första fundering..

Hetsjakten-Mittfilsåkare

Mittfilsåkaren

Något som debatterats rätt hätskt under senare tid är bilisten som ligger och kör i mittenfilen på en tom motorväg.

Farbror blå har rätt att skriva böter på 500:- till den som ligger och kör där i mittenfilen. Den som istället ligger i högerfilen och byter fil till mittenfilen för att köra om men sedan inte återgår till högerfilen kan få en bot på hela 1000:-. Samma högre bötesbelopp kan skrivas ut till den som på motorväg kör om mittfilsåkaren på fel sida.

Logiken i böterna låter jag bli att kommentera men jag rangordnar INTE mittfilsåkaren som den värsta trafikboven (så länge det är tomt till vänster d.v.s.) och jag tycker vi ska ge lite av lynch-energin till andra trafiksyndare som..

Tränga-Sig-Stockholmstrafiken

Det Finns Värre Trafiksyndare

Ta vänsterfils-bilisten i rusningstrafik som ligger i 80 på 110 väg och blockerar de som vill köra i 110 km/h. Hen är värre och farligare än mittfilsåkaren enligt mig!

En annan värre kategori är enligt mig Idioterna som inte håller avstånd och ligger och slickar en i rumpan för att VISA att man minsann inte bara ska köra 80 på 80 väg.. Kör om eller håll avstånd!

Kan fortsätta med de som kör om (motorväg/landsväg) men byter fil tillbaka på tok för för tidigt. Ibland nästan så de snuddar vänster framskärm. Lärde ni er inte på körskolan att bilen man kör om ska synas i innerbackspegeln INNAN man lägger sig in framför den!

Och på tal om körkortsteori, hur många av er skulle klara ett riktigt teoriprov för B-körkort idag, ta och testa!

BilKörkort-Teoriprov

Klarar du Körkortsteorin idag?

När jag googlade efter lite mittfilsmaterial så hamnade jag på ovan site korkortskolan.se där man kan göra en light version av teoriprovet och av 20 testfrågor ska man då ha 16 rätt. Såg att de även körde med videolektioner för de som pluggade teori.

Jag trodde jag skulle ha alla rätt men bommade att LGF skylten inte längre betyder max 30 utan 45 så även vi bilnördar kan bomma..

Kommentera Om Trafiksynder!

Kommentera gärna kring det här med trafiksynder, är jag den enda som tycker mittfilsåkare fått lite väl mycket rampljus på sistone?

Tror faktiskt jag skapar en ny arkivtagg för dessa typer av trafik-inlägg och döper den till #TrafikSvammel. :)

3 Besökare har kommenterat :
Johan sa...

Jag röstar på avstånd, avstånd och avstånd! Det är dagligen man får upp akterslickare som ligger en billängd bakom i 100 km/h eller mer trots att jag har fullt med bilar framför. De tjänar ingenting men riskerar väldigt mycket. Har en barndomsvän som dog när han blev påkörd bakifrån på motorvägen för övrigt.

FixarFarsan sa...

Håller med, att inte hålla avstånd till bilen framför är mycket värre trafiksynd än mittfilsåkning. Boten för att ligga för nära är för övrigt 2000:- så Polisen skulle lätt kunna dra in en massa pengar på det!

Riktigt hemskt att din vän behövde sätta livet till för att andra inte kan respektera avstånd! :(

Lennart sa...

Mittfilsåkning har hamnat i fokus då nybyggda trefiliga motorvägar inte fungerar som tänkt eftersom alla tre filer inte utnyttjas rätt. Det har således inte så mycket med säkerhet att göra, eller ja när folk börjar gasa förbi på fel sida så ökar risken för olyckor markant kontra om alla försökte hålla till höger i möjligaste mån.

Ursäkta lång kommentar men i mitt yrkesliv jobbade jag med trafikplanering så ämnet ligger mig varmt om hjärtat.