-->

Summerar Vintercykling & Skiftar Till Sommarhjul

Det blev totalt 110 mil arbetsresor på cykel sedan jag började efter sommaren 2015 och jag förberedde även mig & hoj för vintercykling men det blev inte riktigt lika mycket sånt som jag hade räknat med.

Erfarenhet-Vintercykling-Stockholm

Vintercykling-Bra-Belysning-Kläder

Summerar-Vintercykling-Säsong-2015-2016

Vintercykling-Rätt-Kläder-Kyla

Summerar VinterCykling:

Den korta summeringen av att cykla på vintern skulle jag kunna göra med tre enkla ord: Det var Mörkt, Kallt och Jobbigt! :)

1. Belysning

Mörkret är enklast att fixa. Jag skaffade en bättre lampa med tre starka LED dioder som fungerade riktigt bra när jag drog iväg strax före 06.00.

2. Kläder

Det som var svårare var att klä sig rätt varje gång. Körde fodrade löparkläder med underställ under och en ny "fleece-buff" runt hals och uppdragen på huvud samt bra handskar. Eftersom jag inte har speciella pedaler på min Scott-MTB så hade jag vanliga vinterpjuck på fötterna. Ena gången var det svettigt och man kände sig tjock medan man andra gången frös och tår, ansikte och fingrar.

3. Dubbdäck

Dubbdäcken tyckte jag rullade rätt bra i början men i långa loppet är de skittunga att trampa med MEN grymt bra på IS. Bara att trampa uppför en backe som är helt blank utan att behöva oroa sig för att ramla så helt klart värt att köpa och byta.

Den stora nackdelen med hårda och låga vinterdäck på min sköna MTB var att komforten blev så mycket sämre. Riktigt dålig komfort jämfört med hårdpumpade och lättrullade ballong-sommardäck.

Om jag kommer göra om det? Njae, vet inte.. Väljer nog att cykla endast när det är plusgrader nästa vinter och då med vanliga däck.

Tvätta-MTB

Ny-Cykelslang

Montera-Ny-Cykelslang

Montera-Cykeldäck

U4

Premiär-MTB-Våren-2016

Cykeln "Klar" För MTB-Spår

Scotten rullar numera på sommarhjulen igen och med nya slangar.

När man återmonterade de stora sladdriga ballongdäcken fick man se till att innerslangen hamnade rätt samt att däcket hittade ner rätt i fälgen innan man pumpade fullt. Vrida, pumpa och studsa däcket lite, inte svårare än så.

Började sommarkonverteringen med att tvätta av vinterhjul och hela cykeln, roligare att hänga undan rena hjul och roligare att meka med en ren hoj ju. En hostig, lugn kort premiärtur är nu också tagen med komforthjulen och vilken jisses vilken skillnad mot dubbdäcken! :)

Läs gärna mer om hojen, service, däckskifte, cykelvinterhjul och annat kring cykling i mitt bloggarkiv under taggen #Cykel.

0 Besökare har kommenterat :