-->

Köksbord 2.0 (Målning + 3 Lager Högblank Lack)

Den minsta märkte rätt tidigt att man kunde rispa i det nymålade köksbordet och snart var det väldigt repigt så jag har tänkt på att måla om bordet rätt länge men rätt tillfälle har inte dykt upp att vara utan bord i ett par dagar..

1-Lackat-Köksbord-Svart-Högblank

Uppgradering till Köksbord 2.0

Version 2.0 skulle även skyddas med flera lager lack hade jag tänkt.

Spackla-Repigt-Köksbord

Fas Snickerispackel

Men först spackla igen alla större repor, så lite spackel som möjligt för att slippa slipa så mycket är en bra regel. Gjorde denna fas före jobbet så att spacklet fick torka under dan.

Målat-Köksbord

Ommålat Svart

Slipat & målat med två lager svart i garget. Ska inte hänga upp mig på denna fas, läs gärna mer i detta inlägg: Måla köksbordet svart.

Lacka-Målat-Svart-Bordsskiva

Tre Lager Klarlack

När lager två av den svarta färgen hade torkat klart var det dags för uppgraderingen, massa lager klarlack. Lacken rollade jag också på och den är vit när den är blöt så det var enkelt att se var det var rollat och inte mot svart botten. Nästan helt luktfri dessutom!

Tre lager högblank lack med 12h torktid mellan och helt genomhärdat först efter en vecka så ta det lite lugnt första veckan och ställ inget tungt på det direkt.

Bilder-Köksbord-Svart-Högblankt

Slutresultatet: Köksbord 2.0

Vi får se om köksbord i version 2.0 är mer tåligt än version 1.0 var.

Jag vet att den lille skitungen kommer försöka rispa ett vitt "E" även i detta bord med sin gaffel eller så har han kanske växt ifrån det.. eller inte.. Återstår som sagt att se hur det håller, version 3.0 kanske är att klä in det i durkplåt eller gjuta ett i betong?

Läs gärna fler inlägg kring rummet i mitt arkiv under taggen #Kök.

0 Besökare har kommenterat :