-->

Guide: Montera Pegs På Kickbike

Den 10-åriga sonen varken cyklar eller går när han ska någonstans, han (och hans många polare) sparkar istället med en jäkla fart på sin kickbike och det senaste önskemålet var att montera pegs.

Maffia-Pegs-Kickbike

Varför PEGS?

Pegs ska man alltså ha om man är cool och jag måste säga att han har rätt bra smak för dessa Maffia Pegs matchar customhjulen bra.

Med PEGS kan man glida på räcken och liknande i skateparker.

Hans tricksspark är den mest använda prylen någonsin (ja förutom mobilen). Den börjar därför få lite fin patina och man börjar även känna ett litet glapp i lagren.

Montera-Pegs-Kickbike-Guide

Vad Kostar PEGS och vad Ingår?

Jag stannade vid en fysisk kickbike-butik inne i Stockholm när jag ändå cyklade där men PEGS är nog billigast att beställa via nätet.

Just dessa PEGS var nedsatta från runt 200:- till 99:-/st och sonen hade noga kollat ut dem på sin dator. Han fick dem av mig mot att han tog med sig sin mellanbror till skolan på morgonen och inte rullade ifrån honom! :)

PEGS säljs normalt i par, de monteras på samma sida fram/bak och man ersätter kickbikens original-axel.

Kullager-Fettfria

Dremel-Verktyg-Kickbike-Service

Slipa-Bult-Dremel

#PEGS #Monteringsguide

1. Montera av båda hjulen, rengör noga och fetta in kullager "efter behov" eller byt kullager om de ser ut som på bilden längre upp.

2. Montera nya axeln/bulten så att bultskallen med "insex" hamnar inne i "PEGGEN". Sätt muttern på andra sidan och dra åt hårt men inte så hårt att hjulet inte längre snurrar lätt.

3. Kapa sedan den utstickande delen av bulten och slipa bort alla skarpa kanter så att de inte river sönder skor. Jag nyttjade min lilla Dremel 3000 till detta moment.

4. Klart, be användaren ta en testrunda!

Fler liknande blogginlägg hittar du i mitt bloggarkiv under #Kickbike.

0 Besökare har kommenterat :