-->

Gardena R40Li Klarar Ej Ö Utan Begränsningskabel

Om du också bor på ett enormt gods och har ett par hundra hektar gräsmatta även på framsidan som INTE hänger ihop med den andra gräsmattan så får du skapa en "ö" till din robotgräsklippare.

Skapa-Box-Ö-Robotgräsklippare

En Ö är en mindre gräsmatta med "kanter" som gräsklipparen kan köra emot och sedan klippa kors och tvärs tills batteriet är slut. En "ö" har alltså ingen laddare/basenhet eller begränsningskabel.

Så i mitt fall behövde jag skapa lite nya kanter så att klipparen inte körde och juckade mot häcken på framsidan. Grävde därför fram en bunt olika gamla överblivna brädor/lister som legat i #Cykelförrådet.

Skapa-Pålar-Fästa-Kantbrädor

Spets är fint så jag skapade en jäkla massa små spetsiga pålar för att låsa fast kantbrädorna med.

Kantband-Runt-Träd

Runt äppelträdet satt det redan ett böjt kantband så det drog jag bara upp 10 cm, slog ner lite pinnar som jag skruvade fast.

Stoppa-Robotgräsklipparen-från-att-rymma

Sista biten var "utgången" mot parkeringen. Där satte jag en stolpe liggande för att ungar skulle kunna kliva på den. Vattenslangen kröp snabbt in där under också för att slippa bli trampad på..

Klippa-Med-Robotgräsklippare-Utan-Gräva-Kabel

Nu är godsets framsida en liten Ö, nu återstår bara att skaffa en NY fungerande robotgräsklippare då.

Läs mer om hur den första roboten betedde sig under #Gräsklippare.

Gardena-R40Li-Klarar-Inte-Ö-Långt-Bort

Update: R40Li Klarade Ej Denna Ö

Fick tänka om, Gardena R40Li klarar nämligen inte denna typ av Ö utan någon begränsningskabel utan när man stoppade den manuellt, bar den hit och startade den så klagade den att den inte hittade någon slingsignal. Har verifierat detta med manual och Gardena support och denna modell måste ha en begränsningskabel dragen runt Ön och det orkar jag inte göra i vårt fall så jag plockar upp "boxen" och återanvänder brädorna till ett annat klipparfix..

0 Besökare har kommenterat :