-->

Torr Oljesticka & Första Service Vid 2600 Mil

Då har minibussen varit inne på sin första "Longlife Service" och lampan tändes vid 2600 mil och services gjordes ett par dagar efter.

CrossTouran-2015-Första-Service-2700mil

Pris På Longlife Service

För precis under 3000:- byttes oljan, felkoder lästes av och det var nog i princip allt. Auktoriserad VW verkstan söder om stan..

ALLA garantipunkter som jag hade tagit upp i förväg viftades bort för "det fanns ingen instruktion i datorn" - Det var allt mekanikern sa om att tanken ofta inte visar fullt, att gaspedalen knarrar och att små andra saker inne i bilen börjat knarra.. Jag vet, småsaker men jag ska boka en tid hos DIN BIL där vi köpte så får de kolla på dessa saker.

Torr-Oljesticka-Ingen-Varningslampa

Motorn Knackade = Torr Oljesticka

Bara ett par dagar innan texten om oljebyte kom så var vi på väg hem från en långkörning, stannade till vid en drive in.. Det var då jag hörde att motorn i vår #CrossTouran från 2015, en liten 1.4 TSI "knackade" mer än vanligt. Hemma på plan mark visade det sig att oljestickan var helt snustorr på mätområdet så inför nästa långresa dagen därpå kände jag mig tvungen att hälla i en dryg halvliter godkänd VW motorolja. Rent psykologiskt lät motorn mycket bättre när den fått lite olja i sig så att stickan hade olja till 1/3 av mätområdet.

Hur Ofta Kollar DU Oljestickan?

Frågan är om man ska börja göra som man gjorde förr, att kolla stickan lite då och då? Hade varit skönt med en varningstext i färddatorn om att oljenivån var låg - Alltså i god tid innan den blev kritiskt låg, lite som #Audi har på sina bilar, en oljemätare.

Hur Mycket Olja Drar Din nya Bil?

Vidare så är inte 0,5 liter någon hög oljeförbrukning på 2600 mil tycker jag, har hör nya bilar som drar mycket mer än så fast det å andra sidan är dåligt! Korta kolvar som inte håller lika tätt är det jag hört som förklaring.

0 Besökare har kommenterat :