-->

Bästa Kvargen - Godast? Mest Protein? Billigast?

Nu jädrar kommer ett sånt där otippat FixarFarsan-blogginlägg igen som ska handla om KVARG och inte om vilken kvarg som helst utan om den BÄSTA LAKTOSFRIA KVARGEN (enligt mig).

There can be only one KVARG stämmer inte utan det finns en hel vägg med olika kvarg-varianter på en stormarknad men vilken är den bästa enligt mig? Bäst som i mest proteinprocent, bäst som i bäst smak, bäst som i nyttigast och bäst som i bäst pris?

Skånemejerier-Yoghurtkvarg-Lime

SkåneMejerier-YoghurtKvarg

Kvarg - Bästa Smaken

Den absolut godaste och mest "lättätna" kvargen är utan tvekan Yoghurtkvargen från Skånemejerier som bara kommer som laktosfri.

Den är som godis för mig som alltid gillat yoghurt men nackdelarna är att den innehåller tillsatser som E951 eller Aspartam samt att den innehåller mindre protein (8%) och mer fett (0.8%) än andra Kvargar.

Även Citron är väldigt lätt att peta i sig, 500g går ner i ett nafs!

Men är Aspartam Farligt?

Aspartam, detta sötningsmedel rekommenderar livsmedelsverket att man inte intar mer än 40mg per kilo kroppsvikt och dag men om det är farligt eller inte lär vi få reda på om hundra år eller nåt.

ICA-Lättkvarg-Laktosfri

ICA's egen Lättkvarg

På ICA hittar man ibland denna smaksatta laktosfria lättkvarg som är god och har låg fetthalt. God, låg proteinhalt men innehåller också Aspartam och har inte den högsta proteinprocenten.

Kvarg-11%

Kvarg - Mest Protein & Minst Fett

Lindahls står det på många kvargburkar i affären och de har ett brett sortiment på laktosfri, smaksatt kvarg.

11% protein (55g per 500g burk) är det högsta proteinprocenten jag sett i kombination med bara 0,2% fett och en OK smak. Lite tjockare konsistens än på yoghurtkvarg så jag tunnar ut med kallvatten.

Tyvärr är även denna smaksatt med aspartam och kostar över 20:- per 500g burk vilket är rätt mycket så..  Vill ni veta vilken kvarg som vinner över dem alla på alla kategorier?

Naturell-Lindahls-Kvark-Blåbär

Lindahls Naturell Kvarg + Blåbär

Här kommer min absoluta vinnare, så länge du smaksätter den med färska (blå)bär eller nåt annat vettigt.

Den kostar 15-16:-/500g, innehåller inte tillsatser som aspartam, har 11% protein och bara 0,2% fett och häller du i frysta blåbär och lite vatten så är den även lättuggad. Slänger du i frysta bär och stänger locket så håller den sig dessutom kall i ryggsäcken ifall du cyklar..

Detta kvarg-iga inlägg arkiverar jag nog under taggen #Motion.

0 Besökare har kommenterat :