-->

Gräsklippargarage: Vindskivor+Kabellist+Gångjärn

Gräsklippargaraget stod på sin adress i ett par dagar innan jag slutstädade och drog den sladdriga svarta strömkabeln snyggare, fixade gångjärnen till taket och satte dit "vindskivan" framtill så att man slapp se min amatörbockning i framkant.

Robotgräsklippare-Carport-Skydd-Gardena-R40Li

Med andra ord, just detta ska blogginlägget handla om..

Kabellist-Robotgräsklippare

Handlade 8 meter kabellist, den lilla sorten som de tog 19:-/2m för.

Kapa-Kabellister-Metallsåg

När man monterar själv så är en syl ett kanonverktyg att markera med innan man ska hålla en 2m lång böjbar list och med andra handen hålla dragaren och den lilla jävla skruven som helst vill ramla av..

Jo, jag e luuuuugn! :)

Kapa-Vindskiva-Plast-Robotgräsklippargarage

1 meter "vindskiva" räckte och vinkeln tog jag på frihand.

Täta-Limma-PL400-Ute

Vindskivor i Plast

Vindskivorna limmade jag sedan fast med sån kletig "PL400" och låste med en liten skruv rätt ner i plåten där det låg en stor klump gegga.

Vid nocken blev det en rejäl klump gegga och allt överskott var lätt att torka bort med våtservett. Såna hade man jämt hemma förut men numera köper jag såna mest för att torka av annat än "B" med..

Kabellist-Idé

Kabellister Är Guld!

Vilken skillnad det blev när man slapp se den svarta hängande kabeln, kabellist på vitt skiljeplank är nästan osynligt..

Åtkomst-Robotgräsklippare-Öppningsbart-Garagetak

Garage-Robotgräsklippare-Idé-Öppningsbart-Tak

Gångjärn - Garaget Öppningsbart

Absolut sista pillet var att montera två gångjärn på garagetaket och en liten "huvpinne" (ett snöre+två skruvar) så att man kunde ställa upp taket när man ska in och justera körscheman eller andra inställningar på klipparen medan den står och laddar.

Nu får robotgräsklippargarage version 1.3 vara i produktion fast jag är lite sugen på att börja fundera ut hur en garageport skulle kunna funka utan att strula till själva funktionen och innebär garageport att version ska upp till 2.0? ;)

Läs gärna mer i mitt bloggarkiv under #Gräsklippare eller tagga din egen robotklipparbild på instagram med @fixarfarsan, jag vill gärna se ditt bygge!

0 Besökare har kommenterat :