-->

ComHem Bredband 250 - Kräver 802.11ac/Kabel

När jag var ute och cyklade med ett gäng Pokemongos för ett par veckor sedan så började jag snacka med en ComHem säljare som höll på att montera upp ett eventtält. Det snacket slutade med att han sålde på oss ett nytt TV-paket med fler HD kanaler och ett 150 Mbit snabbare bredband samtidigt som månadskostnaden gick ner med 40 riksdaler.

Paketet hette "Silver+" och eftersom vi redan var kunder skulle det inte heller bli en startavgift på 199:-. Hängde upp mig lite på detta men skrev ändå en underskrift på hans platta, trots att det stod att 199:- skulle tillkomma oavsett om man var kund eller inte..

Det var bara en "bugg" i systemet sa den unga säljaren och han loovade swisha 199:- ifall det kom på första fakturan.. Gissa om 199:- kom med? Gissa om han swishade 199:- bara sådär? Nej, det slutade med att en "ComHem chef" ringde upp mig och förklarade att avgiften hade tagits bort och att de skulle prata med sina inhyrda torgsäljare att de inte i fortsättningen skulle lova såna saker..  Nu suckar kanske ni å tycker, men ge dig, 199 spänn men det är principen, man ljuger inte som säljare, punkt!

Sådär, nu kan vi gå in på det som jag tänkte blogga om :D

Testar-ComHem-Bredband-250

Nytt Modem: Compal CH7486e

I ComHem's bredband 100, 250 och 500 ingår numera detta modem och Compal modell CH7486e är en STOR VIT BLAFFIG sak jämfört med gamla routern Netgear GC3700 (läs mer) som fungerat riktigt stabilt sedan en firmwareuppdatering i början.

Compal-CH7486e-Test

Byte av Bredbandsrouter

Har bloggat om det här med byte av bredbandsrouter tidigare (du hittar allt i arkivet under taggen #IT) men i princip får du skriva ner allt i en notepad-fil eller papper och sedan ställa in allt på den nya.

Vill du göra det riktigt enkelt för dig så sätter du samma SSID och WiFi lösenord på den nya routern som du hade, då kommer alla enheter att hitta ut på internetz automatiskt.

Hur-Många-Enheter-Hemmanätverk

Vi har >14 Enheter i Hemmanätet

Nu har jag lite specialare i mitt hemmanät, en NAS t.ex. som jag vill ska få samma IP adress varje omstart, ett gäng övervakningskameror som också ska få samma med detta är skitlätt att fixa också, bara sätta samma DHCP scope och reservera enheternas MAC-adresser till de IP-adresser du önskar.

När jag var klar hade 14 enheter kopplat upp sig mot nya routern, 14 st och då var ändå tre telefoner fortfarande ute ur huset..

Gillar Netgear Prylar Bättre

Jag gillade Netgear gränssnittet bättre men CH7486e hade också allt, eller allt förutom att man inte kunde sätta egna DNS'er vilket var lite störande då jag vill ha Googles DNS 8.8.8.8 som första val..

Prestanda-ComHem-Bredband-250-802.11AC

COMHEM-Bredband250-Gigabit-WiFi

WiFi Prestanda Bredband 250

Nu kommer vi till en intressant sak om du som jag kör allt hemma via trådlöst WiFi, beställer ett "bredband 250" eller Silver+ och sedan förväntar dig att din laptop kommer bli en raketsnabb silversurfare i 250 Mbit/s.

Tyvärr är det så att för att komma upp i maximal hastighet på ditt nya "Bredband 250" så krävs en kabel och ett Gbit ethernetkort eller en Laptop som stödjer nyaste WiFi standarden 802.11ac.

Flaskhalsen sitter nästan garanterat i din laptop för även min relativt nya Yoga med i7 saknar stöd för 5 Ghz och 802.11ac standarden som även brukar kallas för Gigabit WiFi.

Så varför ska man bemöda sig att byta router/modem och uppgradera bredbandet? Jo, för är ni många som streamar, spotifyar, jobbar, bloggar och youtubar via samma bredband så är det bra med mycket total nerladdningskapacitet och så är ju detta modem redo den dagen man skaffar utrustning som har ett 802.11ac nätverkskort..

Som bonus (Silver+ paketet) fick vi de flesta vanliga kanaler som HD, inklusive Discovery och bara det är ju värt massa jobb, mek å pill.. :D

0 Besökare har kommenterat :