-->

Jeep Cherokee - Jag Vill Skaffa EN 90-Talare

Denna Jeep Cherokee stod där på parkeringen, lite smålerig och jag bara ville ta med den hem! Fy fan vilken läcker terrängbil!

Carspotting-Jeep-Cherokee-1998

Jeep Cherokee 1998

Finns flera på blocket just nu för 10.000:- (ok, lite småfix på dem) och jag är ärligt sugen på att köpa en.

Det är nåt med deras oömma, robusta look som tilltalar mig..

Cherokee-4.0L

Rejäl Fyrhjulsdrift

Rejäl fyrhjulsdrift finns på alla Cherokee och lite beroende på modell finns den med lågväxel och även låsbara diffar fram/mitten/bak.

Just denna Cherokee 4.0L  får dra 1280-2000 kilo beroende på körkort men har man en båt (typ som vår förra #Styrpulpet) på trailer kan man alltid ha en Cherokee som en grym trailerbil och samtidigt är den perfekt att pressa in på trånga parkeringsrutor på infartsparkeringen, bredvid alla putsade finbilar.. :)

Jag hade skippat V6:an och letat efter den raka bensinsexan (vanlig och därmed billigast) eller ännu bättre oljebrännaren på ~150hk och fyra cylindrar..

Wheeler-Dealer-Zoombie-Land-Rover-Vattenfilter

Wheeler Dealers FEL

Såg ett avsnitt nyligen på Wheeler Dealer där de (läs "Ed") fixade en Land Rover och lät den vara ruffig i lacken med ett tält på taket..

Så jäkla inspirerande renovering fast jag hade personligen skippat vissa features som WD la in då jag inte tror på zombieapokalypsen! :)

Klicka-för-Att-Öppna-Youtube-Spellista

Spellista Med Mina TerrängFilmer

Va tvungen att kolla på mina filmsnuttar från terrängkörningen med en gammal kollega, dessa JEEP-jeepar är grymt kompetenta som terrängbilar redan som original. Med andra grövre däck och längre fjädring är de rent av brutala i skogen, kolla filmerna genom att klicka på ovan bild om ni inte tror mig..

Man borde bara köpa en, sluta fundera så mycket.. Men som alltid håller man igen sina idéer, vad ska man med en risig törstig bil till? Behovet är ju noll utan varken båt eller medlemskap i terrängklubb men hade man haft en stuga/villa på landet skulle allt komma i en annan kant och då hade jag redan haft denna som bl.a.. plogbil..

Vill du läsa fler inlägg om #4x4 eller #Carspotting?

2 Besökare har kommenterat :
Lars.W sa...

Den enda modellen av Cherokee XJ som saknar lågväxel är den bakhjulsdrivna men varför skulle någon vilja ha en JEEP utan 4WD och lågväxel?

FixarFarsan sa...

Tack Lars, jag undrar också varför man skulle vilja köpa en 4x4 bil som saknar 4x4?! :)