-->

Visa Hänsyn [Självklarheter: Episod#1]

Varför är det så svårt för vissa människor att "visa hänsyn"? Är det verkligen så svårt eller är vissa bara korkade? Man ser idag bristen på det överallt, i bil och kollektivtrafiken samt på gång/cykelbanor, på skolor, arbetsplatser och alla andra ställen där människor vistas..

Antingen visar människor lite hänsyn till varandra, oavsett vad det gäller och då blir livet mycket lättare att leva eller så skiter man i att visa hänsyn och ja.. allt blir genast jobbigare.

Jag tänkte reflektera lite över såna här "självklarheter" framöver och denna "Episod #1" handlar alltså om att visa hänsyn och här kommer ett sånt dygnsfärskt exempel där lite hänsyn inte hade skadat..

Hänsyn-Gemensamt-Torkskåp

Gemensamma Torkskåp

Igår cyklade jag nämligen till kontoret inne i stan. Ett modernt kontor som har grymt fina lokaler för oss #Cyklister. Fyra stora torkskåp har vi att dela på och jag hängde in mina genomsvettiga kläder längst ner i ett av skåpen när jag kom på morgonen.

När jag skulle hem, rusar jag ner (hade en tid att passa, trodde jag då iaf) och river ut mina torra kläder men VAFF.. Känner direkt att det droppar vatten om dem! Hur i Hl¤%¤&te kan detta va möjligt då jag vred på full tid när jag hängt in mina..

Känner på handdukarna över mina kläder och de dryper av vatten så någon har alltså hängt in nya tokblöta handdukar typ på lunchen och inte dragit på ny tid på skåpet (snabbteori). Kunde inget annat göra mer än att snabbt dra på mina blöta handskar, blöta cykelbyxor, en fuktig jacka och sedan trampa hem i dessa (läs 1,5h i iskall motvind rakt från norr).

Vintercykling-Kläder-skydda-Ansikte

Detta vara bara ETT exempel på när andras brist på hänsyn drabbar en själv. Du har säkert flera dagsfärska exempel på när lite hänsyn hade underlättat. Kommentera gärna och berätta, det kommer inte ändra på samhället men vi kan oja oss ihop..

Nästa episod #2 av mina "självklarheter" kommer att handla om något helt annat, som inte heller funkar så bra i samhället..

0 Besökare har kommenterat :