-->

Krympslang Skyddar Din iPhone Kabel

Vi har slängt flera iPhone sladdar redan och innan jag slänger nästa tänkte jag testa en billig och snabb räddningsåtgärd, att sätta krympslang över Lightning-kontakten och en bit ut på sladden.

Mer-Hållbar-iPhone-Kabel

Hitta Butik Som Säljer Krympslang

Krympslang, vad är det sa försäljaren på B-huset? Han hade aldrig använt detta fantastiska material som nästan är ett måste OM man löder, mekar bilstereo eller med annan svagströmming.

Så det svåraste med detta projekt är att hitta en butik som säljer en påse med diverse olika krympslangar i rejäla längder..

iPhonekabel-skydd

Krympslangssortiment

I min påse fanns tre färger som passade Lightning-kontakten perfekt och jag klippte till en bit som var runt 1cm in på kabeln.

Värma-Krympslang

Värm Inte För Mycket

Trä på och värma med varmluft, ha INTE för hög värme och rotera kontakten hela tiden så att slangen krymper lika mkt runt om.

Fixa-Bättre-iPhone-Kabel-Som-Håller-Längre

Välj Rätt Storlek På Krympslangen

Krympslang fungerar bäst om den är tajt när man trär på den över den lilla kontakten. Då kan den krympa så att den sluter tätt mot kabeln för en krympslang kan inte krympa hur mycket som helst.

Den röda på bilden är en micro-USB kabel med större kontakt och där var jag tvungen att ta en större krympslang som inte blev helt 100 men funktionen är densamma, krympslangen är inte hård utan böjs med kabeln!

Dra inte krympslangen för långt ut mot kontakten så att sladden går att trycka i även om luren har ett tättsittande skal.

Apple-Laddarsladd-Går-Sönder

Förebild:

Hur-Skyddar-Man-sin-Apple-Kabel

Efterbild:

Vill man så skulle man alltså kunna färgkoda sina vita sladdar, de med röda kontakter betyder Android, blåa är till apple. Detta "hack" kan man göra även på sina hörlurskontakter och andra sladdar så, krymp på mina vänner!

Läs gärna mer om vår fruktskål under min arkivtagg #Apple.

3 Besökare har kommenterat :
Anonym sa...

Ytterligare en fantastisk idé från allas båt fixarfarsa!

Vart köpte du krympslangen?

//M

Anonym sa...

Grym timing! Min bättre hälft påpekade att en av våra laddkablar va lite sliten cirka 30 minuter efter jag läst ditt inlägg med detta tips.

Jag känner mig dock lite trög så här dags, fattar inte hur jag ska tolka B-huset, vart köpte du krympslangen?

FixarFarsan sa...

B-huset är vad jag kallar Bauhaus men de har inte storlekar som passar iPhone kontakter. Clas Ohlsson har en låda med olika bitar men jag köpte min påse krympslangar på Jula..