-->

Gamla Mynt + Sedlar Snart Ogiltiga

Efter 30 juni 2017 gäller bara de nya en, två och femkronorna så lika bra att redan nu börja kolla spargrisar, glasburkar, städa ur bilen och gräva i jackfickorna efter gamla en och femkronor.

Även om det kanske i det stora hela är småpengar (pratar mynt nu) så är det bara dumt att låta de bli ogiltiga tänker jag.

Växla-In-Alla-Gamla-Mynt

Ogiltiga-sedlar-mynt

Detsamma gäller 100 och 500 sedlarna men på något sätt känns det som att man inte lägger 500-sedlar i en spargris eller förlägger dem lika lätt som mynt eller tänker jag fel?

Mormor Gjorde En Mynt-Insats

Sönernas mormor gjorde nyligen en insats och växlade in massa mynt men det var inte helt smidigt. Banken krävde ett konto där OCH att man hade med sig bankkortet (inte bara kontonumret alltså) så det blev dubbla besök med myntpåsen..

Har man inte enorma myntberg hemma så kanske det nästan är lättare att ta med en liten näve mynt varje gång man ska handla mjölk och frallor. Vill man absolut växla in dem och inte har någon bra koll på närmaste myntautomat så kan man leta efter dessa på siten myntkartan.se där man även ser villkoren för varje myntmaskin.

Hur många gamla 1 och 5-kronor har du hemma i gömmorna tror du och har du någon plan för dem än?

0 Besökare har kommenterat :