-->

Vad Kostar En Rinnande Badrumskran Per År?

Vår övre badrumskran står ofta och rinner lite eftersom många små händer inte riktigt har tid att kolla om den blir ordentligt stängd (youtube och spel är mycket viktigare än en världslig gammal kran).

Vi har fast pris på kallvattnet i vår samfällighet men jag roade mig ändå med att räkna ut hur mycket vatten som står och rinner bort till ingen nytta.

Vad-Kostar-En-Rinnande-Badrumskran

1. Mängd vatten per minut?

Under 1 minut rann det 0,32 liter vatten och på en dygn rinner det alltså 460 liter vatten rakt ner i avloppet. På ett helt år rinner det teoretiskt bort 168192 liter vatten eller hela 168 kubikmeter.

2. Vad kostar 1 kubik kallvatten?

Hur mycket en kubikmeter kallvatten kostar skiljer sig väldigt mycket bland olika kommuner men om vi räknar på 10:-/kubik så betyder det att det onödiga rinnandet kan kosta 1680:-/år.

3. Kostnad 1 kubik varmvatten?

Är det dessutom varmvatten som står och rinner så tillkommer en kostnad för uppvärmning och jag har räknat ut att 1 kubik vatten kostar runt 30:- i elkostnad att värma upp.

Så 168 kubik varmvatten gånger (10+30 kronor) blir 6720:-.

Ett Helt Orealistiskt resultat?

Blir ju helt orealistiska summor! Kan detta stämma? Ni som betalar för ert vatten kan väl ge mig en realistisk kostnad för en kubikmeter, min farsa sa alltid att en kubik kostade 1:- men detta var länge sedan..

Vill du läsa mer om rummet kranen står och rinner i, besök då gärna mitt bloggarkiv via denna länk: #Badrum.

2 Besökare har kommenterat :
Sean sa...

Jag betalar 11.75 för kallvattnet (villa i Västerås)

FixarFarsan sa...

Tack Sean för fakta! Då blir ju min kalkyl ännu mer skrämmande!