-->

Kungs8:an - Nya Expressliften i Kungsberget

Sportlov 2017 är nu historia och om man ser till att alla överlevde resan och att ingen ens blev gipsad så var det hur lyckat som helst!

Kvällsåkning-Kungsberget

Svarta (Röda) Backar Bäst

Kungsberget expanderar och har till i år byggt ut med backar på andra sidan, om än lite flacka för min smak men ändå nya nerfarter.

Klart bäst var de svarta backarna (fast egentligen borde de varit röd-märkta) som var relativt folktomma och därför inte helt sönderåkta direkt.

Kungsberget - The Movie

Som alltid filmade jag lite och klippte ihop, se ovan. Mest för det är kul att leka med movie maker men i videon ser ni i alla fall minst två nyheter.

Första är den nya snabba och bekväma expressliften "Kungs8:an" som kan skyffla upp 4000 personer i timmen OM folk bara kunde lära sig hur man effektivt fyller upp alla åtta platser och inte strular så in i bomben och stoppar upp liften stup i kvarten (snarare sekunden).

Den andra nyheten var att även den minsta sonen nu klarar alla backar och gärna åker dem om och om igen. Han har dock börjat köra störtlopp rakt ner efter sin 2 år äldre bror och även om hög fart är grymt kul så kommer det gå illa snart..

Jag själv fick smaka på en rejäl vurpa "sista åket" då en liten tjej bara ramlade ihop framför mig och jag fick väja och lägga mig i snön.. Man skulle skippa sista åket var det va?

Hyllan-Kungsängen

Badrum-Hyllan-Kungsberget

Hyllan - Ski in/out Boende

Bodde gjorde vi på "Hyllan" som ligger precis vid barnbacken och dessa helt nybyggda lägenheter har ett barnrum med 4 bäddar och ett annat rum för folk som vill dela säng. Därtill ett kök/vardagsrum och bra WiFi.

Lägenheten hade två badrum men ena har dusch/bastu, den andra WC. Varför man inte satt en extra mugg i bastu-badrummet är den största missen då det ändå går att bo 8 personer i lägenheten..

Undervåningen är smidigast att bo i men övervåningens pjäxor hörs då väldigt väl eftersom det är metalltrappor upp dit.

Hyllan-Kungsberget-Touran-Nya-Tiguan

Kungsberget

Kungsberget har riktigt bra liftar/backar/snowpark tycker jag men det är lite kaotiskt när man ska handla lunch under sportlovet och som på alla barn-skidorter så är det sådan sjuk spridning på olika åkande i backen så man får planera sin åkning väl och hela tiden hålla koll på andra som inte gör det.

Det absolut bästa med Kungsberget är ändå vägen dit/hem. Den korta snutten fram till Gävle/E4:an tar inte lång stund och därefter fin snabb motorväg från Gävle. Totalt tar det 90 minuter hem för oss.

Läs gärna mina andra liknande inlägg under arkivtaggen #Slalom.

0 Besökare har kommenterat :