-->

De O-Fina IT Jobben

Jag har alltid gillat att "kötta på" när det gäller jobb, inte snacka så mycket skit fram och tillbaka utan göra som Sickan (Gösta Ekman, vila i frid). D.v.s. lägga upp en vettig plan med berörda parter och sedan bara kötta på tills det är klart även om det blir segt, tråkigt och jobbigt att bli helt klar.

Har Jobbat ½ Livet Med IT (22 år)

I början på min "konsultkarriär" (vi pratar mitten av 90-talet) gjorde jag mycket roliga ax-till-limpa jobb. Typ planera och bygga mindre serverhallar, sätta upp nya servrar/nät/skrivare, designa standard-arbetsplatser som man lätt kunde massinstallera, migrera kundens data och applikationer till den nya plattformen, kanske även byta mailsystem och sedan att avsluta med att utbilda användarna eller kundens egna tekniker..

Skrota-Servrar

Virtual Reality

Men när åren gick så klev man längre och längre bort från denna slutanvändarkontakt. Det är liksom den utstakade utvecklingen man har som IT specialist. Ju mer erfaren man blir, desto mer abstrakt blir arbetet för de flesta och många som jobbat länge sitter till slut bara och skissar på nya lösningar eller bossar över resurser som sedan gör själva klickandet och skruvandet ("virtual reality").

Därför kan jag känna lite tillfredsställelse när man får ett uppdrag som tydligt går att slutföra och bocka av. T.ex. ovan bild - Ett jobb att racka ur massa gamla servrar från olika platser, avmagnetisera deras diskar, plasta in alla dessa pallar och sedan släpa dem till en lastkaj där de hämtas av nästa led i skrotningsprocessen.

Gör Gärna o-Fina IT Jobb

Denna typ av kroppsarbete och släpande är ett s.k. "o-fint IT jobb" och därmed o-intressant för många inom #IT eftersom det inte syns i fina rapporter men någon måste göra det och jag har som sagt inget emot att kötta på lite och få känna att man gör nytta..

0 Besökare har kommenterat :