-->

Liten Registreringsskylt (Dekal) Fram

En liten klistrad registreringsskylt fram (eller snarare "dekal") kan på vissa bilar se riktigt snyggt ut. T.ex. på denna Cayenne så sitter den som en smäck och stör inte luftintagets design, men är det lagligt?

Porsche-Cayenne-Liten-Registreringsskylt-Fram

Är Dekal-Registreringsplåt Laglig?

Ja, trafikverket gör lagliga dekal-registreringsplåtar men dessa är i princip omöjliga att få till bilar utan är främst avsedda för snöskotrar och liknande fordon. Det finns däremot massor av internet-företag där man kan beställa en reg-dekal som på alla sätt liknar vägverkets men du kan ändå få böter då bilen inte har kodats om för liten skylt av trafikverket.

Jag vet inte huruvida ovan Porsche Cayenne (länk till mitt Cayenne-långtest) har laglig dekal-skylt eller inte men tar du en bild på bilen och är duktig på att formulera dig så kanske du kan få igenom att en liten registreringsplåt faktiskt är på sin plats just på din bil..

Berätta gärna via kommentarsfunktionen om DU lyckats få igenom och hur du gjorde samt till vilken bil?

1 Besökare har kommenterat :
Patrik sa...

Vissa bilmodeller finns på en lista hos Transportstyrelsen som har dispens för liten skylt, framförallt fram. Jag har en Impreza som jag fick ändrat till liten EU-skylt fram.