-->

Påsken i Järvsö + Storstugan Mården 05

Under påskveckan var vi i Järvsö och detta år bodde vi i en jättestor loftstuga som hette Mården 05 och låg ett yxkast från Bergshotellet.

Hyra-Stor-Stuga-Järvsö

Ski-In/Out Efter 100 Steg

Det tog cirkus 100 pjäxande steg att komma till backen och man kunde köra fram bilen till ytterdörren medan man lastade av allt junk.

Närmast på bilden se ni den vedeldade bastun.

Dålig-Städning

Smutsig Disk Gav Kompensation

Vistelsen inleddes med att hitta massa snuskig disk i skåpet som förra gästen ställt där utan att diska. Ringde om detta och de kom, kollade och sen gick diskmaskinen varm.

Vi slapp betala för vår egen slutstädning p.g.a. denna smuts. De drog även av pengar för att en hantverkare väckte oss 07.00 när han kom för att byta stuprör och hängrännor på bastun (husets ägare hade tydligen beställt jobbet?). Hände även en till tråkig sak som jag ber att få återkomma till, riktigt läskig sak..

Mården-5-Järvsö-Loft-9-Bäddar

Många Sovplatser + 2 Badrum

Stugan funkar för två barnfamiljer. En dubbelsäng + enkelsäng uppe på loftet dit man kommer via en brant lofttrappa. En ännu bättre dubbelsäng finns i ett eget sovrum samt ytterligare ett sovrum på bottenvåningen med fyra sovplatser i våningssängar.

Två badrum med varsin dusch, två TV-apparater och ett slött WiFi fanns också. Loftet och det öppna på nedervåningen är väldigt lyhört så två olika TV-program gick lätt in i varandra.

I normala familjer kanske de vuxna sover ihop men i en stor stuga som denna kan man även sprida ut sig om man inte vill nöta på varandra. Detta är även bra om någon blir sjuk och i vårt fall blev minsta sonen magsjuk och tog hela våningssängsrummet i besittning fram till vi åkte hem.

Fri-Ved-Stuga

Mycket VED gick det åt!

Fri ved är grymt bra när stugan har braskamin och vedeldad bastu.

Att basta är grymt skönt men faktiskt rätt trist att göra ensam har jag insett för det är i bastun man snackar om de djupa sakerna ju..

Nypistade-Backar-Påsk-2017-Järvsöbacken

Ni Slipper Skidvideon!

Tråkar inte ut er med filmklipp från årets åkning, ni hittar de förra på min Youtubekanal men faktum var att fram till Skärtorsdagen var det riktigt bra backar då det knappt var en enda kotte i backarna så Söndag-Torsdag är klart den mest optimala tiden under Påsken.

Pimpla-Vin-Fjällen

Vinpimplande

Blev en del vin/bubbelpimplande i stugan för att dämpa vemodet och när man kom hem fick man ta över sonens kraxsjuka så det blev en snabb effektiv detox..

Mården 05 var en rymlig bra stuga som ligger bra till, eller det gör alla dessa stugor under Bergshotellet om jag ska vara ärlig.

Läs gärna mina tidigare Järvsö-inlägg under arkivtaggen #Resor.

0 Besökare har kommenterat :