-->

Fick Ny Gardena R40Li 2017 På Garanti

Detta är tredje robotgräsklipparen från Gardena som jag lastar i bilen. Första var en R50Li, en "DOA" som jag fick återköpt. Den andra höll i EN säsong och butiken löste ut den nyligen och gav mig en ny R40Li från hyllan efter att de strulat med att reparera den.

Kartong-R40Li-årsmodell-2017

Skillnader R40Li 2016 vs 2017

Ska inte gaffla mer om installationen mer än de små skillnader jag kan se och det är först å främst att färgen ändrats mer åt det gråa på årsmodell 2017.

Ny-Docka-Gardena-R40Li-årsmodell-2017

Ny Skåra För Guide Kabel

Under R40Li dockan såg jag EN nyhet, guidekabeln kan numera tas loss utan att kontakten i änden varje gång måste bytas eller pillas loss. En välkommen nyhet!

Klippschema-Gardena-R40Li

Menyer på Årsmodell 2017

Hittade inga nya saker i menyerna på denna årsmodell 2017 så jag tror vi pratar exakt samma hårdvara under skalet.

Satte klippning i två pass per dag under veckodagarna med totalt 15h vila per dygn helt enligt manualen (minst 12h vila står det).

Gardena-R40Li-2017

Tredje (Sista) Gången Gillt

Detta får vara sista försöket med robotgräsklippare. Om även denna strular så blir det gammal hederlig cylinderklippare, köper en samma dag!

Läs gärna mer kring installation av kablar och liknande under arkivtaggen #SmartaHem som jag valt att klassa detta som.

3 Besökare har kommenterat :
Anonym sa...

Är det samma knivar under?

FixarFarsan sa...

Ja, eller mitt ögonmått säger att de är identiska på äldre och nyare R40Li

Anonym sa...

Min far kjøpte en robomow RC304 PRO GSM for 2 uker siden og når vi fikk den i gang så fungerer den utmerket, er veldig stille og klipper bra.
Jeg trodde Gardena var ett bra merke, men kanskje ikke?
Vi hadde ett lite problem med robomow, men det var bare fordi jeg og min far aldri har prøvd noe sånt før og når det lille problemet ble løst så fungerer den utmerket.
Den kostet bare 7990NOK, 400m2, men er oppgitt til maksimalt 1000m2, vet ikke hvordan de gjør det med antal kvadratmeter.
Den versjonen vi kjøpte kan du også styre og stille inn med en app på smartphone, du kan også kjøre den manuelt og klippe manuelt med smartphone også, litt som en RC bil med kniver under.