-->

Bengans Metallfärg Höll 4År På Galvade Plåtar

Tyckte det var "precis" som jag stod och målade om husets galvade plåtar på framsidan. Men såg här på bloggen att det faktiskt var sommaren 2013 som jag visade hur galvade plåtarna blev efter fyra lager bengans metallfärg (länk).

Bengans-Plåtfärg-Lossnar

Bengans Håller i Cirkus Tre-Fyra År

Nu fyra år senare ser samma plåtar alltså ut så här. Vissa av dem är nästan helt plåtrena och jag är faktiskt inte så jättesugen att måla om dem eftersom jag nu vet att färgen inte sitter längre än max tre-fyra år eller ska man bara bättre där det ser värst ut.. Velputte!

Den fabriksmålade originalfärgen ligger som en hinna över plåten och blir det minsta skada på en lång plåt så är det kört. Då kommer det in fukt under och fukten hjälper till att påskynda släppet.

Hopplöst-Färg-Galvade-Fönsterbleck

Ena Fönsterplåten Mycket Mer Sliten

Den ena plåten närmast ytterdörren är mycket mer skadad eftersom den har fått massa slag från arga sopkvastar (eller den som höll i kvasten var arg som ett bi) eller att kickbikestyren stått lutade mot kanten (fast oftast ligger de ner precis framför ytterdörren så att den knappt går att öppna).

Nu funderar jag faktiskt att köpa färgborttagning, stryka på detta noga på alla plåtar och sen skrapa alla galvade plåtar helt rena, vad tror ni om det (varit inne på det redan inför förra målningen)?

Läs gärna fler liknande inlägg i mitt bloggarkiv under taggen #Fasad.


Detta inlägg sponsrades av anbudsförmedlingen.se. En ny site där du utan kostnad kan be kontrollerade hantverkare att lämna anbud på det hemprojekt du behöver hjälp med.

0 Besökare har kommenterat :