-->

Cykelkläder För Regnig Svensk Sommar

Jag gillar inte att köpa en massa prylar för köpandets skull. Tvärtom vill jag försöka kombinera EN pryl till flera användningsområden men ibland måste man ändå handla nytt..

Cykelkläder-Alla-Väder-Skaljackor-Regn-Byxor

Nyinköpt Regnställ

I fallet cykelkläder så har det blivit fler och fler plagg. Nu senast fick jag köpa ett tunt regn-set för att klara den svenska sommaren.

Så nu har jag tre kompletta set som jag kombinerar. Ett tunt ofodrat, ett fodrat set för hösten och nu även ett regntätt ställ samt två olika benlängder på cykelbyxorna.

Cykeljackor-Vind-Fodrad-Regn

Sportkläder är Hutlöst Dyra

Alla cykel och löparkläder är snordyra, det vet ni säkert redan.

Regnstället jag köpte var nedsänkt från relativt "billiga" 999:- till 400:- och blev då genast mycket mer prisvärt. Jackan andas inte lika bra som de dyrare jackorna och har i ärmarna en mer plastig känsla.

Jackans "andning" är faktiskt den stora skillnaden på dyra och billiga regnjackor. Ofta håller tyget samma "fuktklassning" och sömmar är tejpade även på halvbilliga men den dyra jackan svettas du inte lika mycket i och den har troligen även en bättre, mer slimmad passform.

Regnställ i Halv Storm

Fast jag har bara planer att dra på mig regnstället när det verkligen vräker ner och blåser halv storm, inte cykla med det vid minsta duggregn. Planerar faktiskt att ge mig ut på en längre cykeltur i sommar, då kommer regnstället ligga nerpackat i lilla ryggan.

Läs gärna mer under arkivtaggen #Cykel.

0 Besökare har kommenterat :