-->

Nya KIA Optima Plug-In Hybrid

En stor säker familjekombi med hybriddrift, modern teknik och en lång total räckvidd, det är nog en drömbil hos många föräldrar.

Nu lanseras nya KIA Optima Sportswagon plug-in hybrid och mindre KIA Niro plug-in hybrid och nedan kommer FEM höjdpunkter.

Bild och videomaterial samt fakta till detta blogginlägg presenteras i samarbete med Svenska Kia (läs mer om bilarna).

Plug-In-Hybrid

1. Räckvidden

Båda KIA hybriderna kan köras på ren el i upp till 6 mil (6,2 för Optima och 5,8 för Niro) men som alltid måste nog FixarFarsan göra ett eget långtest för att se hur långt de verkligen går i praktiken.

1120 kilometer är i alla fall den totala sammanlagda räckvidden för KIA Optima hybrid och elmotorns effekt på 50 kW räcker till att ge elektrisk toppfart på 120 km/h.

2. Drag 

Dragkrok är alltid ett plus (läs "ett måste") på en bra familjebil och Optiman får dra 1500kg medan Niro'n tillåts släpa 1300kg.

KIA-Optima-vs-Passat-GTE

3. Utsläppen

Låga utsläpp är synonymt med hybrid och enligt den kombinerade körcykeln NEDC så släpper Optima Sportswagon Plug-In Hybrid bara ut 33g/km och Niro rekordlåga 29g/km.

4. Senaste Tekniken

Bilar från KIA brukar alltid ha mycket standardutrustning och nya Optima plug-in hybrid är inget undantag.

T.ex. autobroms med fotgängarskydd, aktivt filövervakningssystem, eluppvärmd läderratt, Apple CarPlay™/Android Auto™, baklucka med handsfree-funktion, ventilerade säten och skyltscanning är standard.

5. Attraktiv Tjänstebil

KIA Optima Sportswagon plug-in hybrid har ett förmånsvärde på 1304:-/månad och Niro Plug-In Hybrid 817:- för samma period (vid 50 procent marginalskatt). Sitter du dessutom i bilköer varje dag så kommer eldriften radikalt sänka din bensinnota jämfört med en äldre bensindriven bil.

Ett Framtida Optima Långtest?

En fråga, skulle ett framtida Optima Plug-In Hybrid test vara intressant för just dig? Ska nämligen försöka lägga vantarna på en sådan pressbil inom kort för att själv skriva en liten recension.

Mitt framtida Kia-Optima-plug-in-hybrid-test kommer hamna under arkivtaggen #Biltester, precis som hundratals andra sådana..

3 Besökare har kommenterat :
Johan sa...

Intressant! Har bokat en Tesla 3 som andrabil men funderar på att avboka eftersom den väntas nog kosta närmare en halv miljon. Köper man en så här får man mycket pengar över att ha kul med. Intressant är hur "62 km" är i praktiken, under vintern och över tid (har ca 50 km tor jobb). Ser fram emot ett test. :-)

Unknown sa...

Passat GT Hybrid eller Kia optima Hybrid kombi? Vilken ska man välja

FixarFarsan sa...

Ska försöka testa en Kia Optima Hybrid inom kort, vore kul att testa den nu när det börjar bli kallare så man ser hur bra en hybrid fungerar i kyla/snö.