-->

Dra Om Ethernetkablar Under Golv

När gipsväggen var helt borta var jag tvungen att klura ut hur dessa VPC rör med nätverkskablar i kunde dras om eller om jag helt sonika skulle kapa av dem?

Elrör-Upp-Ur-Golvet

CAT5 Kablar i VP-Rör

Rören går till olika rum i huset och jag drog Cat5 kablar i vissa av dem när vi flyttade in och innan vi behövde WiFi (läs mer under #IT).

Jag bestämde mig för att lägga lite tid på att dra om dessa RJ-45 kablar ifall någon i framtiden ville köra trådbunden trafik igen.

Kapa-Elrör-DremelKapade-Elrör

Kapa VPC Rör Med Dremel

Kapade rören men utan att skada RJ-45 kabeln som låg i. Till detta var en liten Dremel3000 perfekt, spänna kabeln mot ena sidan av röret och kapa, sedan göra tvärtom..

Såga-Passbit-Höja-Golv-Efter-Riven-Vägg

Höja Golvet Med Passbit

Hittade en skiva i gömmorna som jag kunde göra en passbit av så att golvet där väggen stått kom i samma höjd som golvet under resten av laminatgolvet.-

Dra-Ethernet-RJ45-Kablar-Under-Golvet

Skåra För Kablar (Kabelränna)

Lämnade en smal skåra så att ethernetkablarna kunde dras ut mot ytterväggen under golvet. Klippte sedan en massa remsor av golvfoam så att det blev stumt och låste med en bit silvertejp över hela kalaset.

Nu klart för golvläggning eller mer "golvlagning" eftersom jag tänkte lappa ihop det gamla golvet med några nya brädor, från "fel" håll! :)

Följ gärna detta bygga-ut-pojkrum-projekt under taggen #Pojkrum.

0 Besökare har kommenterat :