-->

Funktionär På Velothon Stockholm 2017

Igår morse var det en anti-sovmorgon. Halv sex blev jag upphämtad och fick åka i baksätet på en skön #Sharan hela vägen till Haninge C.

Skulle vara funktionär på Velathon Stockholm 2017 under förmiddagen ihop med andra fotbollsföräldrar från P06 & P08 lagen.

Film-Velothon-Stockholm-2017-160km

Summering Av Funktionärsuppdraget

Funktionärsuppdraget började med att vi av våra sträckchefer fick en korsning utdelad utmed Tyrestavägen i Vendelsö. Vi blev sedan skjutsade dit med en abonnerad buss men innan vi kom till VÅR plats så stannade vi nog på 15 ställen och släppte av andra så detta tog en timme.

Väl på rätt plats ställde jag en kon mitt i varje korsning (jag fick två, precis utanför en lägenhet där jag en gång i tiden bodde i!) och höll sedan koll på att bilar och andra inte kom i vägen för cyklisterna.

Detta var ett väldigt enkelt uppdrag om man jämför med funktionär inne i Stockholms C under t.ex. Stockholm Triatlon (läs mer).

När sista cyklisten hade passerat blev vi och alla andra funktionörer upphämtade med buss och detta tog en timme igen så vi stod och stoppade bilar lika länge som vi åkte buss kan man säga.

Som på alla funktionärsuppdrag så är det lite rörigt, det ändras en del och man får göra det bästa av det men samtidigt är man väldigt nära det som händer och det är skoj.

Glöm inte sköna skor och lite tålamod om du själv ska vara funktionär för man får gå och vänta en hel del som sådan.

Film Med "ALLA" 160km Cyklister

Eftersom det inte var så mycket att göra så hade jag min lilla GoPro igång under hela loppet och lyckades nog få med (nästan) alla cyklister som cyklade den långa slingan på 160km.

Filmen ser ni ovan, kommentera gärna om ni känner igen någon?

Resultat Elitklasserna Velothon 2017

Resultat Velothon Stockholm 2017 Damer Elit (61,6 km): 1:36:49,6
Resultat Velothon Stockholm 2017 Herrar Elit (150,8 km): 3:42:41,2

Cykla-Lidingö

Cyklade Själv Korta Velothon

När jag kom hem åt jag lite pasta, drog själv på mig cykelbyxorna och cyklade till Hjorthagen och sedan till Lidingö för att se två av sönerna spela varsin fotbollsmatch. Väl hemma igen hade jag fått ihop lite mer än de 6 mil som korta Velothon var på.. :)

Läs gärna mer om min nya racer under min arkivtagg #Cykel.

0 Besökare har kommenterat :