-->

Blåtandshögtalare Laddar Ej - Byter Inbyggt Batteri

Sonens blåtandshögtalare (TDK TREK) slutade ladda och gick ej att starta ens med sladd. Den har inte varit så värst använd men nu när den inte fungerade så blev den livsviktig, ni vet..

TDK-Trek-BlåtandshögtalareLaddningsbart-Batteripack-TDK-TREK

Högtalaren Fungerar Ej Utan Batteri

Lite störande att de konstruerat blåtandshögtalaren så att den inte går att nyttja med nätsladden. Jag plockade t.om. ut batteriet helt och testade med kabel men den vägrade.

Även om jag har lödkolv, lödtenn och pasta i garaget så beställde jag ändå ett färdigt ersättningsbatteri på nätet på kvällen och det låg sedan i brevlådan dagen efter.

Ni-Cd Kräver Mer Underhåll Än Litium

Både nya och det gamla batteriet är av typen Ni-Cd som man SKA ladda ur helt innan de ska laddas. När högtalaren inte nyttjas på länge ska den också sättas i OFF läge med en spak för att batteriet inte ska ligga och dra tomt och sedan inte laddas upp på länge.

Byta-Batteri-Blåtandshögtalare

Enkelt Byte Av Batteri

Själva skiftet var lätt, fyra skruvar ur, lyfta en lucka och sedan lyfta ut det gamla batteriet. Kolla hur kontakten satt och montera nytt batteri i omvänd ordning och ladda sedan upp det innan ni börjar poppa så håller det bättre. Skall även vara mer noga med att ladda högtalaren med rätt laddare, inte den större starkare iPad-laddaren.

En Fråga..

Har du en liknande blåtandshögtalare som krånglat på samma sätt? Alltså som inte går att köra utan fungerande batteri i och hur löste ni det, med ett byte eller köpte ni ny högtalare som min son eg. ville? :)

Läs gärna mina andra liknande inlägg under arkivtaggen #HiFi.

0 Besökare har kommenterat :