En Hemsida Ska Ladda På Under 4 Sekunder

Google gillar snabba hemsidor och har börjat ranka snabba sidor bättre vilket är bra tycker jag för vem orkar vänta på en seg hemsida?

FixarFarsan-Optimerar-Hastighet

Målet: Laddning Under 4 Sekunder

Jag googlar mycket i jobbet & privat och laddar en hemsida segt så stänger jag den och tar nästa träff istället.

Precis så säger Google att vi användare fungerar. De har gjort mätningar och kommit fram till att allt under 4 sekunder är optimalt så detta har varit mitt mål när jag filat på denna blogg.

Som ni ser på ovan bild så har jag nått detta mål på alla nya inlägg.

Pagespeed-Insights-FixarFarsan

Börja Med PageSpeed Insights

Googles egen produkt är en bra start och får du en "Good" status via den så har du kommit väldigt långt.

Den ger efter test en massa rekommendationer så försök följa dem och du kommer se att det händer saker, lite snabbare än förr.

Hur Optimerade Jag?

Jag rensade bort allt onödigt på sidan, tog bort en långsam annons och optimerade de fasta bilderna och ikonerna som finns på bloggen.

Detta ökade betyget från 72 till 90 på PageSpeed Insights.

Krympt-Test-Nya-XC60-T8-21tums-HjulOrg-Test-Nya-XC60-T8-21tums-Hjul

Optimera Inbäddade Bilder

Sedan har jag jobbat lite med att testa ut olika programvaror för att enkelt optimera de bilder jag bäddar in i mina blogginlägg och även hitta en lagom komprimering på bilderna utan att de tappar skärpa.

Är inte riktigt nöjd ännu och försöker få mitt bloggverktyg att själv optimera bilderna när jag drag-and-drop:ar dem, hoppas kunna få till det..

Ovan två bilder visar i alla fall samma nya XC60 T8 men den ena är optimerad och pressad från 113 till 48kB, alltså en halvering.

Kan du se vilken som är vilken och märker du någon skillnad när du klickar runt på min blogg? Känns den lagom snabb eller är du en sån skönt lugn person som inte har så bråttom?

Läs gärna mina andra liknande inlägg under arkivtaggen #IT.

0 Besökare har kommenterat :