-->

Tälja En Kniv - Med En Kniv

Att tälja är bra terapi och tidsfördriv när man är ledig. Så under förra veckans höstlov täljde jag därför lite med sönerna och eftersom de är grabbar så ville de självklart tälja en egen kniv..

Tälja-Kniv-Med-MoraknivSåga-Med-Fogsvans-Barn

Skissa och Grovsåga

Minsta grabben var mest på denna gång och hade även mest tåga i sig när det gällde att själv såga ut (med fogsvans såklart) den lilla kniven han ritat mitt på plankan.

Gick bättre än jag trodde men sen hade vi lite diskussioner om att vi kanske skulle rita en större kniv och göra det lite i kanten av plankan för att det skulle bli mindre sågande.

Grovsåga-Konturer-TäljaSandpappra-Smörkniv

Tälja, Slipa och Slipa Ännu Mer

När skissen var grovt utsågad var det bara å sätta sig och tälja.

När "smörkniven" hade den form du önskade (jag körde lite piratstil på min) så var det dags att sandpappra. Alla minns väl träslöjden och den oändliga sandpappringen av smörkniven och träslöjdsläraren som aldrig blev nöjd..

Du behöver minst två grovlekar sandpapper och för att få den baby-lena, stickfria ytan krävs en hel del polerande med finfint sandpapper.

Så har du inget annat å göra till helgen, leta fram en täljkniv och tälj. Här kan du förresten läsa mina andra blogginlägg om #Verktyg.

0 Besökare har kommenterat :