-->

Flytta UNIX Server Utan Att Stänga Ner Den

För nästan exakt på dagen två år sedan så frågade en trevlig chef om inte jag kunde hoppa in och stötta bankens två hårdvarutekniker.

Först lät det mer tillfälligt då ena var lite krasslig och den andra skulle åka på lång skidresa men sen hörde jag att de ville ha mig permanent.

Det stacks fram ett kontrakt om att byta tjänst och jag ombads svara nästan direkt, så jag skrev på och har inte ångrat detta en enda gång.

Flytta-Server-Påslagen12v-230v-Omvandlare-Rak-SinuskurvaFixarFarsan-Jobbar-Med

Årets Mest "Spännande" Jobb

Under de senaste två åren har jag primärt varit hårdvarutekniker och jobbat med serverdrift. Ihop med de andra två HW gubbarna så har jag sett till att bankens gamla servrar varit hela och uppe 24x7.

Men vi har även gjort en massa uppgraderingar och flyttar som t.ex. att flytta ett gammalt UNIX cluster, UTAN att stänga ner servrarna under flytten. Vi tog ner tjänsterna (eller UNIX gubbarna på telefon gjorde denna bit) på en clusternod/server i taget under dagtid och flyttade den servern från en datorhall till en annan utan att ta ner operativsystemet.

Kollegan hade med sig ett stort 12V bilbatteri och en 12V->230V omvandlare som utan problem kunde driva servrarna medan vi rullade dem en och en mellan hallarna.

Jag trivdes jättebra med att jobba inom serverdrift. Jobbet var omväxlande, fritt, fysiskt och bara det att man slapp sitta i ett jobbigt kontorslandskap varje dag var VÄL värt alla joursamtal och nattliga körningar till datorhallarna.. Men nu är detta slut, ny tjänst igen!

Läs gärna mer om #IT, fast mer sån IT man pysslar med hemma.

0 Besökare har kommenterat :