Test: Rita & Bygga Eget Pepparkakshus

Man ser folks sjukt fina pepparkakshuskreationer på sociala medier och jag tänkte därför idag rita och bygga ett eget pepparkakshus för jag menar, hur svårt kan det vara?

Rita-Eget-Pepparkakshus-Kyrka-idé

Rita Mall i Kartong

Tog en skokartong från högen i garaget,  ritade en enkel modell av en kyrka, provmonterade och justerade takvinkeln en gång innan jag provtejpade ihop den. Detta var inte alls svårt!

Mall-Karting-Pepparkakshus

Överföra Kartongmall till Pepparkaksdeg

Överföra mall till pepparkaksdeg. Denna del var svårare och jag fattar inte hur de som bygger riktigt stora pepparkakshus orkar kavla deg.

Alla bitar ska ju helst vara lika tjocka och helst även ligga på samma plåt så att de gräddas lika varmt och lika länge.

Limma-Egenritat-Pepparkakshus-Passform

Blev En Dragig Pepparkakskyrka

Monteringen var lätt (smält smör i stor stekpanna) men passformen på bitarna var inte alls bra. Olika tjock deg och lite olika länge i ugnen gjorde att de så exakta kartongbitarna inte längre passade alls bra. Nu återstår dekoration av huset och man kanske kan fuska till alla glipor genom att överdriva med kristyr, godis och annat eller vad tror ni?

Nästa gång jag ser ett riktigt stort egendesignat pepparkakshus så kommer jag veta hur mycket jobb det ligger bakom, för detta var inte helt lätt om man som jag har baktummen-nästan-mitt-i-handen..

Läs gärna mer om rummet jag byggde i under arkivtaggen #Kök.

0 Besökare har kommenterat :