-->

Cykelmässan 2018

Jag besökte Cykelmässan 2018 när den under förra veckan hälsade på i Kistamässan och tänkte nu dra några reflektioner därifrån..

FixarFarsan.se Fat-Spider-Wattitud-VD-Paul

Massor Av Elcyklar

Om man är/var nyfiken på elcyklar så var mässan verkligen ett bra ställe att testa massor av olika elcyklar på. De flesta modeller och märken fanns på plats.

Ovan ser ni mig och Wattituds VD (läs gärna mitt test av Wattitud E-BOB Explorer här) som hoppade in som cykelmekaniker och justerade styret lite innan jag tog deras coola Fat Spider modell på en kort tur runt testslingan.

Testslingan var rätt begränsad men hade lite små kurvor och en upp/nerförsbacke. Jag kommer försöka testa denna coola hoj mer noga under vardagliga förhållanden längre fram i vår när gatorna har sopats..

Snyggare-Ramar-Elcykel

Mycket Snyggare Elcyklar

En klar trend är att elcyklar blir allt snyggare och många tillverkare har skapat riktigt snygga elcykelramar som sväljer batteriet liksom i designen.

Även styren med integrerad display är något som kommer mer och mer. Snyggt, clean och modernt men jag tänker hur lätt det är för hemmapularen att meka med såna styren när de går sönder och vad kostar de att laga eller byta ut som reservdel?

Cykelmässan-Kista-2018-Summering

Enkelklinga Fram + 11 Kuggar Bak

Alla Gravels jag kollat på har haft 11 klingor bak och en klinga fram. Samma utväxling på ytterlägena som på min MTB med TRE klingor fram sa de flesta jag pratade med men inte lika fina steg då alltså.

En Gravel tar man ändå upp på axeln i backarna som en säljare sa!

Inte bara Gravel som har dessa jätteväxlar bak, det ser ut att komma mer och mer även på MTB nu och jag gillar att det är mindre kuggbyten fram. Cykeln blir mer "clean" med mindre reglage och vajrar och så får man mindre justering på köpet!

Bianchi-Cykelmässan-2018

Cykling Är En Materialsport

Cykling har verkligen fått ett uppsving de senaste åren och det ser inte ut att stanna i och med elcykelhysterin som råder just nu.

Inbitna cyklister lägger mer och mer pengar på sina hojar (skriver så för de flesta har fler än en) samt alla tillbehör. Cykelkläder lägger folk sjuka summor på och det ÄNDA jag verkligen tycker man ska kosta på sig riktigt bra kvalité på, det är en riktigt bra vadderad cykelbyxa om du ska cykla ofta och i kyla.

Detta var ett par av mina reflektioner från cykelmässan, du hittar alla mina gamla och nyare blogginlägg här under taggen #Cykling.

0 Besökare har kommenterat :