-->

Äger Du Ett Växthus/Orangeri?

När jag var tonåring och bodde hemma så var ett eget växthus en stor dröm för min morsa (hon var då lite äldre än vad jag är nu).

Hon å farsan letade länge efter en lämplig modell och sedan slog de till och beställde en enkel men ändå rätt stor modell. Ett par gamla körsbärsträd fick ryka när grunden till växthuset skulle byggas av gamla överblivna lecablock.

Stort-Växthus

Storlek Efter Användningsområde?

Växthuset kompletterades med värmeelement, en vattenkran och automatiska takventiler. Där i odlades det sedan vindruvor, tomater, sallad och i en massa krukor stod olika blommor. Ett JÄKLA vattnande minns jag när jag var husvakt! :)

I vårt parhusområde är det många som under senaste året hyrt kolonilotter i närheten och börjat odla där men J A G personligen skulle välja ett eget växthus på tomten istället, ett lite mer rejält som inte rasar ihop när det kommer massa blötsnö.

Vet inte om det är ett tecken på hög ålder men det vore lite kul att testa att odla grönsaker men även göra växthuset så automatiserat som det bara går med bevattning och belysning via #SmartaHem.

Växthus-Prestige-Piccolo-3,6kvmVäxthus-Orangeri-22,6kvmDetta inlägg presenteras i samarbete med siten wexthuset.com där ovan två bilder är lånade ifrån.

Kompakt eller Stort?

Ska man bara testodla lite och inte har odling som huvudintresse så skulle ett litet växthus som "piccolo" på 3,6 kvm räcka för de allra flesta av oss tror jag. Fast när man sedan ser stora orangeri/växthus på 22km som t.ex. "Sophie" ovan där man under regniga dagar kan sitta och hänga eller äta i så får man ju lite sug även efter ett sånt jättebygge också.

Märks det att jag har lite abstinens att bygga något, förra veckan pratade jag om Attefallshus och idag kommer detta som också arkiveras under taggen #Husliv.. :) Har du förresten ett växthus? Vilken size har du? Är du nöjd med ditt val? Skriv gärna en kommentar och berätta..

0 Besökare har kommenterat :