-->

Dreamhack Summer 2018 #DHS18

Dreamhack Summer 2018 avslutades igår (16-19/6). I år var vi där nästan från öppning till stängning OCH mina medföljande 12 åriga grabbar testade både att släpa med sina egna datorer OCH det här med att sova i sovsalen..

Dreamhack-Summer-2018-DHS18

#DHS18 Dream Hack Summer 2018

Vi kom till Elmiamässan vid lunch på Lördag efter en effektiv körning ner men sedan blev det i princip stopp i lasta-av-kön mot D-hallen där vi hade köpt platser.

Svängde av kön vid B-hallen, dumpade alla datorprylar vid vägkanten och bad grabbarna vänta där medan jag körde runt hela Elmia för att sedan komma tillbaka till samma sida igen (enkelriktat) där campingen låg och där jag skulle parkera/sova.

Ta-med-dator-Dreamhack

Släpa Med Egen Dator

När sonen köpte sin gaminglaptop så trodde ju jag att han BARA skulle släpa med sig den till denna typ av even men näe, både tangentbord och stor skärm skulle med så laptop-fördelarna liksom försvann helt.

Borden var slitna och smutsiga (tyckte grabbarna) och det var även trångt, överfullt med olika sladdar, dåligt med benutrymme och inte alls lika bra som hemma men de installerade sig så gott de kunde..

Man bör ha med en nätverkskabel på 10m och man bör testmontera allt hemma på den bordsbredd man hyrt (finns två bredder, vi hade den smalare standardbredden).

Efter ~30 minuters kopplande och uppackande var de igång och satte sig för att spela..

Åldersgräns-Dreamhack

Mest Spelande På Lördagen

Under Lördagen hade alla energi att spela som mest och det var även då som den stora invigningsfesten var ute 23:59 (se videon längre ner där ni ser de grymma effekterna i slutet).

Efter den drog jag till campingen och grabbarna ville absolut inte sova eller ha hjälp med att pumpa några sängar. Lämnade dem och installerade mig i bilen som stod på campingen nästan precis utanför stora scenen (men för att komma dit var man tvungen att gå via huvudingången och runt halva mässan).

På Söndag vid 10:00 var de igång igen efter att ha sovit i sovsalen 4h.

Testat-Bilspel-VR

Testade VR På Dreamhack

Jag pratade med massa folk som satt vid grabbarnas platser och precis bakom satt ett par pappor med söner från Sundsvall.

Ena pappan körde massa bilspel i VR och jag fick testa köra en Seven på Ringen. Det var lite gungigt och speciellt, en körupplevelse som säkert blir bättre och bättre ju mer man spelar.

Den andra pappan var bra kompis med en kollega till mig (eller numera en f.d. kollega) så det var lite kul och otippat.

På andra sidan bordet satt ett skönt gäng som var födda 2000 och hade med sig gamla datorer där de spelade spel som inte fick vara nyare än just 2000.

Fritidsgård, Gemenskap och Giveaways

Min 12 åriga son var väldigt ansvarsfull under vistelsen och hade lätt klarat sig själv där i tre dagar. För mindre barn är nog Dreamhack lite det, att få testa att klara sig själv utan sina föräldrar OCH få testa hur mycket godis man kan äta och hur länge man kan spela utan att ramla ihop.. :)

För många, något äldre barn (13-15) så var Dreamhack en stor fritidsgård där man träffades, umgicks och kanske blev ihop med någon för första gången. Spelandet kom då lite i andra hand.

För streamers, cos-players, youtubers och datorbutiker är Dreamhack ett ställe att göra massiv reklam på.

Just streamers tog över året #DHS18 lite och jag vet inte hur många som gick runt med mobilen fastsatt i en selfie-pinne medan de gick och babblade till sina live-följare. Andra mer kända satt i olika typer av bås eller på scen och sände live-feeds.

Och sedan hade vi även en klick seriösa företag som polisen, försvaret och olika hälsoföretag som försökte fånga intresset hos den stora unga publiken (hörde siffror på 15000 besökare).

På Söndag sjönk spelintresset hos "mina" boys och det blev lite lojt och de visste inte riktigt vad de ville göra. Den sjönk ytterligare på Måndag men vi valde ändå att stanna kvar to the bitter end och åkte hem på Tisdag morgon och fick då även se hur Dreamhack Summer 2018 i vanlig belysning samt hur den började rivas ner..

Elmia-Camping-Dreamhack

Camping För 400:-/Natten

Jag återkommer till bilen jag campade i (kommer publiceras under taggen #Biltester och #Minibuss) men Campingen i sig var bra.

Gott om toaletter (dock bara EN dusch), bra ordnat med ström och lagom nära gamer-kidsen OM de skulle behöva någon support.

Jag lagade "hemlagad" primus-uppvärmd mat till dem en gång per dag på campingen. Dels för att se att de åt något och dels för att de skulle komma ut och röra på sig lite.

Hade jag haft en riktig #Husbil med mig så hade jag nog hängt i den mycket mer. Tröttnade faktiskt på den stojiga miljön inne på Dreamhack efter ett par timmar och saknade frisk luft, typ att få sitta under en korkek och lukta på blommorna..

0 Besökare har kommenterat :