-->

Tälja Magnum/Colt Revolver

Sommarens "fokusera på nåt för att skingra tankarna projekt" blev att sitta ner och försöka tälja en klassisk vilda-västern-revolver.

Tälja-Colt-Revolver

Mallen: En Colt eller Magnum

Vet inte riktigt vilken revolver som agerade mall då jag bara ritade en på papper rakt ur skallen (tänkte väl på typ en Magnum 44 eller en Colt) och letade sedan upp en lagom tjock bräda (2") att börja med.

Ovan ser ni i alla fall hur den blev när jag till slut tröttnade och inte längre orkade pilla med pickan mer, men vi spolar tillbaka till början..

Såga-Tälja-Trärevolver

Grovkapa med Fogsvans (Fusk?)

Överförde revolverbildens konturer till den "lagom-tjocka-brädan" och kapade lite snitt med en hederlig manuell fogsvans.

Tälja-En-Magnum-44-Revolver

Därefter Tälja & Slipa

Sedan blev det ett par timmar i solen, med träklumpen i ena handen och en vass täljkniv i den andra. Kniven byttes senare ut mot en bit sandpapper.

Bränna-Träpistol-Med-Förstoringsglas

Dekorera Med Förstoringsglas

Sen blev det ett par timmar till i solen, med ett förstoringsglas för att kludda ner pistolen med massa mönster och annat trams.

I brist på annat är detta ett riktigt kul tidsfördriv, prova du med om du också har rastlösa händer i sommar och tillgång till en täljkniv.

Läsa mer? Under arkivtaggen #Vapen hittar ni bl.a. ett inlägg där jag testar en riktig Magnum 44 och en Superhawk.

0 Besökare har kommenterat :