-->

Test: Ryobi 18V Grästrimmer RLT183225F

Ryobi kör stenhårt med sitt ett-batteri-till-alla-maskiner-koncept ONE+ (läs mer) och första trädgårdsprylen jag ska utvärdera är deras 18V grästrimmer med modellbeteckningen RLT183225F.

Test-Ryobi-RLT183225F

Ergonomi, Justering och Förberedelser

Innan man ska börja klippa så bör man ställa in den lite efter sin kropp. Trimmern har tre huvudinställningar så att du ska kunna gå och klippa utan att få ont i rygg/axlar p.g.a. en icke ergonomisk klippställning.

Jag börjar med att ställa vinkeln på själva klipparen. Den går både att vinkla och vrida. Därefter ställer jag in höjden via teleskopskaftet och slutligen vrider jag till extrahandtaget så att jag inte behöver hålla upp axlarna.

Montering-Ryobi-RLT183225F

Unboxing & Förberedelser

Men innan man kan ställa in den överhuvudtaget så måste man ju packa upp den ur kartongen. Där i ligger trimmern, en snabbladdare och ett litet 2,5Ah batteri.

Trimmern levereras i princip helt klar för klippning. Sätter batteriet på laddning och monterar plastskyddet runt tråden (totalt en skruv).

När batteriet (2,5Ah) är laddat och monterat i klipparen infinner sig en bra balans i den injusterade enheten rent viktmässigt.

Klipptråden ni ser på ovan bild matas ut automatiskt och ger dig en total klippbredd på maximalt 30cm. Om tråden blir för lång kapas den av automatiskt med hjälp av en liten kniv på skyddskåpans kant.

Ryobi-RLT183225F-Grästrimmer-Recension

Att Klippa Med RLT183225F

Med ett nytt fulladdat 2,5Ah batteri så kunde jag klippa allt kantgräs som robotgräsklipparen inte kommer åt på tomten. Tomten är en parhustomt på 450 kvm.

I praktiken innebär detta kanske runt 200 meter kantklippning vid olika altaner/stolpar/staket och därefter en 10 kvm gräsplätt på framsidan med normalhögt 2 veckors gräs samt minst lika mycket baktill runt lekstugan där roboten inte får gå in för att klippa. Här var det högre och grövre gräs samt diverse ogräs och annat dylikt som växte.

Efter all tänkbar trimning var gjord hade batteriet en plupp kvar (ONE+ batterierna har en liten praktisk display som visar laddning).

Slutsummering

RLT183225F har lagom med effekt och röjer effektivt av allt med "grön stam", oavsett tjocklek och passar vår typ av tomt perfekt.

Skulle tomten varit 100-200kvm större skulle man bara behöva gå upp en storlek på batteriet (eller mellanladda en gång). Rent effektmässigt räcker denna Ryobi-trimmer även till större tomter som även har lite grövre gräs.

Detta testinlägg presenterades i samarbete med Ryobi. Läs gärna fler av mina inlägg taggade med #Verktyg eller #Gräsklippare.

0 Besökare har kommenterat :