Test: BTWIN 27,5" MTB (Rockrider 520)

Tänkte skriva ett par (hundra) ord om sönernas nya 27,5" MTB. De är båda BTWIN Rockrider 520 men har olika stora ramar (S + M).

Test-BTWIN-MTB

Listpris på Under 3000:-

Listpriset per cykel är precis under 3000:- och för det får man en rätt lätt MTB med 24 växlar, mekaniska skivbromsar samt en lite enklare framgaffel. Eftersom M-ramen funkar för mig så har jag själv testat cykeln i sin rätta (skogs)miljö ihop med en av sönerna.

Decathlon-Vattenhållare-MTB-Stöd-MTB-Decatflon

Färganpassade Flaskhållare

Vi köpte även till färganpassade flaskhållare. På den gula såg det riktigt snyggt ut. På den svarta blev det också bra då hållaren var i samma mattsvarta som cykelns ram men till denna hade nog vilken svart hållare som helst passat.

Båda cyklarna kompletterades även med ett justerbart stöd som monterades långt bak så att den inte störde pedalerna.

Cyklarna var billiga men köper man skärmar, flaskhållare och stöd som man dessutom låter butiken montera så drar priset iväg snabbt eftersom de tog 50:-/extradel i monteringskostnad.

Framgaffel-MTB-ROCKRIDER

Justerbar framgaffel

Framgafflarna på båda cyklarna hade justering men på den ena satt det en smidig display där man enkelt rattade in cyklistens vikt.

MTB-ROCKRIDER-520-SRAM-X3-Test

SRAM Bromsar & Växlar

Det satt SRAM X3 växlar och bromsar på cyklarna. Bromsarna bet över förväntan och krävde väldigt lite kraft för att vara mekaniska med vajer, dessa överraskade mig väldigt positivt. Komforten i sadeln var bra och styrets handtag var mjuka med hög friktion.

Framväxeln imponerade inte lika mycket och sonens kedja hoppade en gång när han växlade ner. Det var även strul att växla till den största kuggen fram men detta tänkte jag justera själv när cykeln är inkörd och allt har satt sig.

Växelreglagen var s.k. pumpväxlar och den stora knappen var trevlig medan den andra mindre satt väääldigt långt nere under handtaget.

Test-MTB-ROCKRIDER-520-27,5-tum

Mountainbikeglädje

Cyklarnas ram känns stabil, hjulen likaså och man sitter rätt upprätt på dessa hojar om man är runt 150-160cm, detta gör att de passar barn som ska börja cykla i trafiken på egen hand.

Har man satt på stöd och cyklar i skogen så får man dock lyssna på ett fasligt klonkande. Detta är anledningen till att jag aldrig skulle sätta på ett stöd på en MTB.

Jag uppdaterar detta inlägg senare om något nytt dyker upp men annars är nuvarande omdöme att dessa BTWIN Mountainbikes ger väldigt mycket mountainbikeglädje för det skapligt låga inköpspriset.

Du hittar mina många andra liknande inlägg under taggen #Cykel.

0 Besökare har kommenterat :

 
-->