-->

Vilken Volkswagen GTI är Bäst?

Jag har nyligen testat alla tre GTI'er som Volkswagen just nu säljer och tänkte idag svamla lite om vilken av dem som JAG anser vara den BÄSTA GTI'n just nu.

Detta blir ett väldigt subjektivt inlägg men som ni förstår så är inte en och samma modell bäst på allt. De har sina starka och svaga punkter var och en så jag kör dem i sex olika ronder..

VW-UP!-POLO-GOLF-GTI

Rond 1: Prestanda

Volkswagen Golf GTI vinner den första ronden som har med prestanda att göra. Golf med sina 245hk (+ boost funktion) ger helt enkelt mest knuff ut ur kurvor och Golfen låter även mest kraftfull.

Rond 2: Väghållning

Denna rond är svårare, för alla tre ligger riktigt bra vägen. Alla tre kan tas ut på en racingbana, som de kommer från fabrik och man kan ha skitkul i alla tre bilarna.

På en torr racingbana så tror jag ändå att Golf GTI är den som bjuder på allra bäst grepp och har även den mest avancerade XDS-diffen så Golf GTI vinner även min andra rond.

Best-Volkswagen-GTI

Rond 3: Vardag

Alla tre klarar vardag hur bra som helst eftersom alla tre kommer till Sverige med bakdörrar.

UP! passar nog bäst som andrabil, Polo och Golf skulle kunna vara endabilen men Golf GTI sväljer en Emmaljunga-vagn så även denna rond går till Golfen.

Rond 4: Ekonomi

Rond "ekonomi" går till minstingen. VW UP! är billigast att köpa, billigast att hålla rullande och lär ändå ha ett bra andrahandsvärde den dagen man ska sälja.

Golf-GTI-Polo-GTI-UP!-GTI

Rond 5: Körglädje

Alla tre har massor av körglädje men UP! är lite för "klen" motormässigt och Golf kanske aningen för "stor" så jag ger ronden körglädje till mellanmodellen Polo GTI som känns lagom på alla punkter.

Rond 6: Design

Alla tre har fräsig design men Golf GTI har aldrig varit snyggare på utsidan eller mer exklusiv och sportig på insidan. Även Polo har den snygga instrumenteringen men Golfens snygga baklysen ger ändå vinsten till Golf.

Summering

Nya Volkswagen Golf GTI vann mer eller mindre överlägset, så länge man har råd med den och verkligen behöver en så pass stor bil som den är idag - Golf GTI har aldrig varit snabbare, snyggare eller mer lyxig men kostar alltså därefter!

Jag personligen gillar minstingen UP! GTI skarpt men diggar inte riktigt designen på dess akter så den faller tyvärr bort. Skulle jag köpa en "endabil" idag så skulle det troligen bli den lagom stora och lagom kralliga Polo GTI.

Vill du läsa mer om varje bil, se lite videomaterial? Följ gärna ovan tre länkar eller ta en titt under min arkivtagg #KFR där du hittar helt andra bilar jag testat som också klarar av vardag, bankörning och bjuder på massa körglädje.

0 Besökare har kommenterat :