-->

Recension: Maffia 3 (PS+ Spel Aug-18)

Brukar inte spela så mycket PS4 längre eftersom den står i minsta grabbens rum men när jag var själv hemma och såg att Maffia III låg ute för fri nerladdning i Augusti 2018 så var jag tvungen å testa..

Fri = Gratis för alla med aktivt Playstation+ medlemskap alltså.

Recension-Maffia-3-PS -Augusti-2018Maffia3-PS4-Recension

Inledningen & Huvudstory

Spelet utspelar sig i Amerikanska södern, året är 1968 och man är karaktären Lincoln Clay. Lincoln är en svart man som precis återvänt från Vietnamkriget.

Spelet börjar med ett bankrån, som går snett och hela (förutom en i gänget som sålde dig) ens team inklusive man själv blir avrättad med ett skott i huvudet. Kulan går dock inte genom huvudet utan utmed skallbenet och just du överlever.

När du återfått dina krafter har du bara en enda tanke, att hämnas de som mördade din bästa vän Sammy och även sköt dig.

Tips-Maffia-3

Federala Polisen & Avlyssning

Lincoln börjar samarbeta med federala polisen och det bästa är här att avsätta några timmar till att leta radiodelar som man sedan använder för att bygga avlyssningsutrustning som i sin tur sätts in i telefoniboxar runt om stan. Detta ger dig en massa fördelar längre fram i spelet så en smart grej att göra detta först, fast det är trist.

Medan man gör allt detta tråkgöra så lyssnar man på riktigt skön musik och njuter även av rätt bra bilsimulator men jag störde mig på att det tog lite väl lång tid att komma iväg med bilen efter man hade hittat en radiodel (krävdes 3 såna per telefoniskåp) och skulle köra till nästa.

Ju fler delar av staden man avlyssnade, ju mer info fick man fram om var fler radiodelar låg gömda.

Bilar-Maffia-3

Bilarna i Maffia 3

Bilarna man kan köra i Maffia 3 är skapligt många och de känns väldigt olika att köra vilket var bra. Kartan är lagom stor och grafiken är helt ok men inte lika skarp som i t.ex. GTA5.

Det som drar in en i spelet är främst storyn och karaktärerna, hela miljön i Maffia3 är väldigt skön på nåt vis.

Efter ett tag kan man ringa till sig de bilar man äger och man kan även ringa en kompis som hämtar ens cash så att man inte blir plundrar om man dör. Dessa funktioner är grymt trevliga så man slipper en massa "onödiga" bilresor.

När man spelat ännu lite mer så kan man uppgradera bilarna med kompressor vilket lyfter körningen till en riktigt bra nivå. De snabbaste bilarna ger då en skön balans i kurvor och du kan göra låånga powerdriftar, ja så länge du inte krockar med mötande eller andra objekt.

Guns-Maffia-III-Test

Relativt Lika Uppdrag

Uppdragen är efter ett tag rätt lika. Man ska mörda eller utpressa folk och till din hjälp har du massor av vapen som du kan få levererat via en orange van.

Mycket tid har lagts ner på att få vapnen att kännas olika och detta har de lyckats bra med.

Maffia 3 är ett otroligt våldsamt TV-spel och det liksom gottar sig i våldet stundtals, både i gameplay när man stealth-anfaller med kniv men även i filmsekvenserna då Lincoln ofta karvar sina offer med sin stora jaktkniv.

Intensiva Skottstrider

Skottstriderna är stundtals riktigt intensiva och vittnen ringer även polisen som givetvis är köpt av maffian i stan och därför hjälper dem.

Att dundra in i en gränd där det pågår en knarkaffär som du ska stoppa är oftast ett bra sätt att DÖ på. Det som oftast fungerade bättre var att kika på vem som var vakt ("Sentry") och locka ut eller ta honom först. Gjorde man inte det och han såg dig så sprang han som en oljad blixt till en telefon och ringde förstärkning. De bilar som kom då med skjutglada gossar var bara jobbiga att ta död på..  :D

Backup-squad-Maffia-3

Call For Backup?

När man kommit en bit längre och etablerat bra samarbete med sina kumpaner så kan man ringa (via komradio?) dem och be om olika tjänster. Ovan ser ni t.ex. hur jag ringt på backup och får då ett gäng galna hejdukar som anfaller alla som skjuter på mig. På ovan bild ser ni även min bepansrade bil som man knappt kunde dö i.

Man kunde även ringa och se till så att polisen inte fick larm om pågående brott eller även få bort poliserna som jagade dig.

Slutbetyg

Om jag skulle ge Maffia 3 ett slutbetyg så får det bli en stark 4 av 5 eftersom stämningen, musiken, miljön, eldstriderna och bilarna var så välgjorda. Det hade varit kul att kanske växla karaktär i spelet och just det onödiga gottandet med Lincolns kniv kändes lite onödigt geggigt.

Sträckspelade i princip Maffia 3 tills sluttexterna rullade så det var helt klart ett actionspel man lätt fastnade i och eftersom det just nu är gratis att ladda ner för PS+ medlemmar så är det ett givet val! :)

Läs gärna fler liknande spelrecensioner och andra inlägg kring spel under min arkivtagg #Gaming.

0 Besökare har kommenterat :