-->

Test: Ryobi Häcksax (OHT1855R)

Om du har en rejäl häck utmed tomten som måste klippas/trimmas flera gånger per år och du samtidigt vill ha roligt när du klipper den, ja då rekommenderar jag en batteridriven häcksax.

Jag har tidigare klippt/trimmat buskar och häckar med antingen en liten sekatör eller med en manuell häcksax så att gå över till en stark batteridriven häcksax från Ryobi var som att kliva flera divisioner upp i häckklipparligan.

Test-Ryobi-Häcktrimmer-OHT1855RRecension-Ryobi-Batteridriven-Häcktrimmer-OHT1855R

Ryobi Häcksax Modell OHT1855R

Den batteridrivna häcksaxmodell jag i samarbete med Ryobi testar heter OHT1855R.

OHT1855R är en slimmad 2,7 kg tung (utan batteri) modell med 55cm lång sax. Med ett 2,5 Ah batteri (450g) så blir saxen viktmässigt bra balanserad och fortfarande riktigt lätt att jobba med.

Läs mer om: Ryobi's ONE+ batterikoncept

Sågen eller saxen kräver att man greppar båda handtagen innan den startar och det bakre är vridbart vilket är väldigt användbart när du t.ex. går utmed en häck och klipper den nedre delen.

Det är även löjligt lätt att precisionsklippa häcken rak runt murar och som i fallet ovan runt en brevlåda.

Trimma-Vildvuxen-Häck-HäcksaxTest-Batteridriven-Häcksax-Ryobi

Rent Nöje Att Klippa Sin Häck

Har ju sett grannar klippa sina häckar med denna typ av elektrisk häcksax men varför har ingen av dem sagt att det är barnsligt roligt att klippa med dessa batteridrivna modeller utan sladd?

Man vill liksom ragga upp en till schysst häck när den första är slut och när man fått in snitsen så hittar man även en klippvinkel som gör att alla avklippta delar föses ner på rätt sida med hjälp av plastremsan på ovansidan (den med texten "hedge sweep" på).

Test-av-Batteridriven-Häcktrimmer

Ryobi - Lätt, Smidig och Stark

Ryobi Häcksax OHT1855R imponerar med sin smidiga form, sin långa räckvidd och sin starka klippeffekt. Det lilla 2,5 Ah batteriet räcker länge och efter att ha trimmat alla häckar/buskar jag kunde få tag på så hade den fortfarande 50% batteri kvar.

Mina andra liknande verktygstester hittar ni under arkivtaggen #Verktyg och under taggen #Gräsklippare så hittar ni mitt test av Ryobis grästrimmer.

0 Besökare har kommenterat :