-->

Bikesetup & Vaddering (Inför Långcykling)

Jag tänkte ta min Zepto Pro på en långcykling nu när nya hjulen är på plats men innan jag drar iväg så försöker jag få till en så bra sittposition som möjligt.

Kortare-Styrstam-Bikesetup

Laborera Med Kortare Styrstam

De flesta cyklar kräver lite mer anpassning än att ställa in sadel och i mitt fall försökte jag höja styret (går inte på alla hojar dock) men ändå så kände jag hur jag fick sträcka på armarna.

Andra lösningen var att vinkla upp styret, då blev det bra men nackdelen var att man inte längre kunde hålla nertill på styret.

Så en kortare styrstam fick det bli som dessutom var lite vinklad uppåt. Med den monterad hamnar händerna helt rätt upptill och man kunde även hålla nertill på styret utan att det kändes fel.

Rätt Sadelhöjd och Position

Sadelhöjden är också jäkligt viktig. Den ska ställas in när du har dina cykelskor och byxor på dig. Finns en hel vetenskap kring hur långt fram sadeln skall vara och hur högt men jag brukar ha den så att benet inte blir helt sträckt när pedalen är i bottenläget.

Dock får jag ont i knäna efter >10 mil så jag har inte riktigt hittat den optimala sadelsetupen än.

Cykelhandskar-Padding-TEC

Cykelhandskar Med Padding

Andra nyheten för i år är att jag skaffat sommarhandskar med padding. Detta eftersom en odämpad cykel på grusvägar slår en del men även för att mina händer domnar utan dem när man cyklar långt.

Cykelbyxa-extra-vaddering-BTWINCykelbyxor-Skillnad-Stoppning-Kvalité

Extra Vaddering i Grenen

Jag skaffade även ett par nya cykelbyxor för långcyklingen och valde ett par med extra mycket vaddering. Under vardagspendling kör jag kalsonger under men när det ska cyklas långt är det commando style under.

Läs gärna mer om var långturen gick denna sommar och med vilken cykel under min arkivtagg #Cykel.

0 Besökare har kommenterat :