Kapa Marksten Med Vinkelslip + Diamantklinga

Stödmuren mot gatan är gemensam med grannen och deras del har lutat mer och mer, åt fel håll.

vinkelslip diamantklinga

Diamantklinga Till Vinkelslip

Så jag förberedde mig på att muren snart skulle gå i backen och jag hade inte någon lust att göra detta ofta så jag skaffade mig en så kallad diamantklinga till vinkelslipen, för att kunna dela på muren.

Stödmur-RasadeStapla-Stödmur

En dag när jag kom hem från min runda så låg halva muren på gatan och jag checkade av med granntjejen att det var ok att jag kapade stenarna... Helt ok sa hon, för de skulle ändå byta ut sin mur!

Så jag lyfte bort i princip alla stenar och började från botten med att rikta upp dem, sättgruset eller vad det heter återanvände jag genom att mellanlagra det i en skottkärra.

Kapa-Markstenar-Vinkelslip

Kapa Marksten = Som Att Skära i Smör

När det sedan var dags att avsluta mot grannen så kapade jag de stenar vi tidigare delade, totalt fyra stycken.

Att kapa dem var lättare än jag trott, som att skära i smör. Notera att jag var tvungen att montera bort skyddet på kapen för att lilla skivan skulle få plats.

Eftersom skivan inte kapade hela stenen trots att man körde från båda sidor så blev jag tvungen att knacka lite med en slägga, men det gick hur lätt som helst.

Staplad-Stödmur

Efterbild På Nystaplad Stödmur

Stödmuren är nu uppstaplad igen och grannens del ligger typ på gatan. Muren blev ju inte helt 100% tycker jag men den kommer inte rasa ihop av sig själv och grannen kommer inte kunna riva ner den längre så uppdraget är ändå slutfört.

Läs gärna mer liknande inlägg under min arkivtagg #Utomhus.

0 Besökare har kommenterat :

 
-->